A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivan-grubisic-110.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Don Grubišić: Vlada je kao vjerska sekta, traže da im se vjeruje, a nigdje rezultata! | Politika+
Hrvatska

OŠTRO: VIDEO Don Grubišić: Vlada je kao vjerska sekta, traže da im se vjeruje, a nigdje rezultata!

Saborski zastupnik nije se ustručavao kritizirati vladu Zorana Milanovića.

Piše: Vanja Vučković

Don Ivan Grubišić izjavio je na konferenciji za novinare da je nezadovoljan trenutnim radom Vlade te je naglasio kako su potrebne korjenite promjene u strukturi vođenja hrvatskog društva i naglašavanju neposredne demokracije.

Nacionalna sramota je da Vlada skriva od javnosti rezultate prošlogodišnjeg popisa stanovništva. Sa svibnjem ulazimo u izbornu godinu, a još nisu izmjenili izborno zakonodavstvo

- Način na koji Vlada vodi državu po našem mišljenju ne vodi izlasku iz krize. Umjesto da proglase izvanredno stanje, najavljuju nove otkaze i mirovine, a podsjetimo se da je vanjski dug države 50 milijardi eura – upozorio je saborski zastupnik Ivan Grubišić.

Usporedio je vladajuću koaliciju s vjerskom sektom.

- Saborske rasprave su samo kozmetika. Obećavaju i najvaljuju a od konkretnih poteza nema ništa. Kukuriku koalicija je obična vjerska sekta. Zahtjevaju da im građani vjeruju, a rezultata niotkud – oštro je Grubišić osudio Vladu.

Nije se na tome zaustavio dok je kritizirao vladu Zorana Milanovića.

- Nacionalna sramota je da Vlada skriva od javnosti rezultate prošlogodišnjeg popisa stanovništva. Sa svibnjem ulazimo u izbornu godinu, a još nisu izmjenili izborno zakonodavstvo - upozorio je Grubišić dodavši da ćemo ponovno imati netransparentne, političko interesne izbore jer se izborno zakonodavstvo još nije promjenilo.

Osvrnuo se i na pitanje treba li Sabor finacijski podržavati obilježavanje tragedije u Bleigburgu.

 

Vjeronauku je mjesto u crkvenim prostorima. To nije protiv Crkve već upravo vodi tomu da se Crkva vrati svojoj ulozi koju je imala u komunizmu

- Trebalo bi provesti širi nacionalni razgovor. Nedopustivo je da o tom pitanju odlučuju samo politički moćnici, a da pri tom građane nitko nije pitao za stav.

Po pitanju vjeronauka u školama don Grubišić također je bio jasan.

– Vjeronauku je mjesto u crkvenim prostorima. To nije protiv Crkve već upravo vodi tomu da se Crkva vrati svojoj ulozi koju je imala u komunizmu – da bude moralna vertikala društva. U protivnom učenici će dolaziti u sukob savijesti je li istina ono što uči vjeronauk ili znanost – rekao je Grubišić predloživši komisiju koju bi država i Crkva trebale osnovati, ne samo zbog vjeronauka nego i nadzora Crkvi u trošenju novaca.

Izjasnio se i kako njegova nezavisna lista podržava potpomognutu oplodnju ljudi u bračnoj zajednici, no nikako se ne slažu sa stavom da na potpomognutu oplodnju može tko god poželi.

 

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

don ivan grubišić, nezavisna lista, hrvatska, crkva