Hrvatska

STRANKE: Puhovski: Karamarkova prednost je što ne stvara nove podjele, no daleko je od pobjede

Karamarko je prije svega medijski favorit u posljednje vrijeme, upozorava Puhovski.

Piše: Ivan Klarić

Čuo sam da je Kalmeta dobio ponudu koju nije mogao odbiti, rekao je danas uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a Darko Milinović komentiravši tako podršku koju je predsjednik HDZ-a Zadarske županije javno dao Tomislavu Karamarku.

"Tomislav Karamarko je prije svega medijski favorit u posljednje vrijeme. Činjenica jest da mu neki istaknuti HDZ-ovci zadnjih dana daju potporu, ali to u konačnici ne mora ništa značiti."

Premda se u javnosti već poprilično dugo mislilo da je Kalmeta čvrsto uz Milinovića, obrat koji se dogodio u noći kada je Kalmeta slavio još jedan mandat na čelu HDZ-a Zadarske županije iznenadio je mnoge. No, Kalmeta je tek jedan u nizu istaknutih HDZ-ovaca koji su u posljednje vrijeme putem medija izrazili podršku Karamarku.

Prije nekoliko dana Karamarku je podršku dao Gordan Jandroković, simpatije prema njemu ima i Davor Stier, inače donedavno u javnosti percipiran kao čovjek Jadranke Kosor. Potporu Karamarku dao je i Oleg Butković, predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a. Kaže da će ga podržati jer smatra da je on u ovom trenutku najbolje rješenje za HDZ.

No, profesor Žarko Puhovski kaže da ova potpora u stvarnosti ne mora ništa značiti i da Karamarko zasigurno ne može već slabiti pobjedu.

- Tomislav Karamarko je prije svega medijski favorit u posljednje vrijeme. Činjenica jest da mu neki istaknuti HDZ-ovci zadnjih dana daju potporu, ali to u konačnici ne mora ništa značiti, jasno će Puhovski.

- Ono što je sigurno je da Karamarko ne može još uvijek slaviti pobjedu. Jedno su javne i medijske potpore, a drugo je trenutak kada delegati na Saboru stranke budu birali novog predsjednika HDZ-a, upozorava Puhovski, dodajući da još ništa nije gotovo te da su sve opcije, kada se radi o utrci za predsjednika HDZ-a, otvorene.

- Što se tiče Kalmetine potpore Karamarku, očito se radi o tome da je Kalmeta shvatio da u medijima puno bolje stoji bivši ministar unutarnjih poslova i jednostavno se priklonio, po medijima, izglednom pobjedniku, kaže Puhovski, koji kao Karamarkovu vrlinu ističe činjenicu da njegov rad ne stvara nove ideološke podjele unutar HDZ-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tomislav karamarko, darko milinović, žarko puhovski