A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kina-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Turistička agencija Uniline otvorila predstavništvo u Šangaju | Politika+
Turizam

TURIZAM: Turistička agencija Uniline otvorila predstavništvo u Šangaju

70 milijuna kineskih turista prošle godine na inozemna putovanja potrošilo 69 milijardi američkih dolara ili 25 posto više nego 2010.

Piše: p/h

Turistička agencija Uniline otvorila je krajem prošlog mjeseca predstavništvo u Kini, u Šangaju, putem kojeg će u suradnji s kineskim partnerima i predstavništvom Hrvatske turističke zajednice (HTZ) kineskom i drugim tržištima Dalekog istoka prezentirati prednosti i mogućnosti hrvatske turističke ponude s ciljem povećanja broja turista s tih tržišta u Hrvatskoj.

Osim Kine Unilineovo predstavništvo u Šangaju pokrivat će i zemlje poput Japana, Južne Koreje, Tajvana te ostalih na azijskom tržištu za koje procijene da bi mogle biti zanimljiva emitivna tržišta za hrvatski turizam u bliskoj budućnosti.

O tome su danas izvijestili iz Unilinea ističući da je otvaranju predstavništva u Šangaju, u kojem već radi njihov čovjek iz Hrvatske, dio njihove strategije širenja čemu je prethodilo i višegodišnje praćenje turističkih trendova te istraživanja na kineskom i drugim tržištima Dalekog istoka.

Ta su istraživanja pokazala da prosječni kineski turist ne poznaje baš dobro Hrvatsku i zemlje u regiji, koje su za njih na turističkoj karti Europe vrlo male zemlje za direktnu i samostalnu posjetu, a najviše ih zanimaju Francuska, Italija, Švicarska i neke druge zemlje. Stoga za motiviranje većeg broja tih turista na dolazak u Hrvatsku treba još puno rada i ulaganja u promociju i marketing na tom tržištu, a ponudu u Hrvatskoj treba više prilagoditi tim turistima, pri čemu je u prvom redu potrebno osigurati dovoljan broj licenciranih turističkih vodiča.

Osim Kine Unilineovo predstavništvo u Šangaju pokrivat će i zemlje poput Japana, Južne Koreje, Tajvana te ostalih na azijskom tržištu za koje procijene da bi mogle biti zanimljiva emitivna tržišta za hrvatski turizam u bliskoj budućnosti. U tom smislu ističu da već sada imaju dogovorenih pet čartera iz Južne Koreje za Hrvatsku (Seoul-Zagreb), od kojih je jedan već došao, a ostala četiri realizirat će u svibnju. Ukupno će s tim čarter letovima u Hrvatsku doći više stotina južnokorejskih turista od kojih će većina osim odredišta u Hrvatskoj posjetiti i neka druga u bližoj regiji.

U vezi kineskih turista iz Unilinea podsjećaju i na nedavno objavljene podatke Kineske turističke akademije po kojima je 70 milijuna kineskih turista prošle godine na inozemna putovanja potrošilo 69 milijardi američkih dolara ili 25 posto više nego 2010., a rast se očekuje i u idućim godinama. Od toga ih je trećina lani putovala izvan Azije, što ih uz Nijemce i Amerikance svrstava među tri vodeća mjesta po broju putnika u svijetu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

turističke agencije, kina, uniline, turizam