A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija-varsavska-201.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tonči Drpić: Vlast šalje policiju na radnike Jadrankamena, a ne na one koji su nas uništili! | Politika+
Hrvatska

NEĆE STEČAJ: Tonči Drpić: Vlast šalje policiju na radnike Jadrankamena, a ne na one koji su nas uništili!

Zbog naguravanja s policijom nekoliko je osoba uhićeno.

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Pučišćima na Braču jutros je pred upravnom zgradom Jadrankamena koji je u stečaju, te pred pogonima te tvrtke počela "policijska asistencija" kako bi omogučila da sudski ovršitelj Ivo Bučan uđe u tu tvrtku, a policija je također "opkolila" kuće čelnika Nezavisnog sindikata Jadrankamena. Cijelo mjesto se uznemirilo, a većina mještana okupila se oko tvrtke. Zbog naguravanja s policijom nekoliko je osoba uhićeno.

Ministar uprave Arsen Bauk komentirajući jutrošnja događanja rekao je kako je policija dužna provoditi odluku suda – a to je otvaranje stečaja i asistencija stečajnom upravitelju.

Sudski ovršitelj u Jadrankamen bi trebao ući oko 10 sati, doznaje se u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonči Drpić izjavio je Hini kako je policija jutros opkolila njegovu kuću i čeka da on iziđe, pa da ga uhite

Predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonči Drpić izjavio je Hini kako je policija jutros opkolila njegovu kuću i čeka da on iziđe, pa da ga uhite.

Dodao je kako je interventna policija jutros prije 6 sati opkolila kuće i drugih čelnika Nezavisnog sindikata Jadrankamena, a Marka Eterovića su i priveli, kazao je za Hinu Tonči Drpić.

"Mene još nisu, jer su starice i žene nešto prije 6 sati napravile kordon oko moje kuće u predjelu Sveta Luce pa sam ja još u kući, a među onima koji me čuvaju je i moja bolesna majka", rekao je Hini uzrujani predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Drpić.

Potvrdio je da u Pučišćima jutros zvone i crkvena zvona.

Ovo je sramota da policija ide na radnike, a ne na lopove koji su Jadrankamen doveli u ovu situaciju, dodao je.

U PU splitsko-dalmatinskoj nisu željeli potvrditi koliko je njihovih djelatnika angažirano na "pružanju asistencije" sudskom ovršitelju.

Radnici Jadrankamena ponovno idu u štrajk i ne žele da im "kontroverzni prisilni upravitelj koji iza sebe ima puno upropaštenih poduzeća, provodi reviziju"

Neslužbeno se doznaje da je na teren poslana Interventna policija koja čuva Jadrankamen.

Predsjednik sindikata Drpića također je rekao da će stečajni upravitelj Ivo Bućan firmu naći praznu. Dodao je da radnici Jadrankamena danas ponovno idu u štrajk i ne žele da im "kontroverzni prisilni upravitelj", koji, kako je kazao, iza sebe ima puno upropaštenih poduzeća, provodi reviziju nad Jadrankamenom koji ima stoljetnu tradiciju, sirovinu i tržište.

Drpić je za ovo stanje optužio Vladu, s čijim se ministrima - kako je rekao - još prošli tjedan dogovorio oko mirnog rješenja stečajnog postupka Jadrankamena, a jedini uvjet radnika je bio da stečajni upravitelj ne bude kontroverzni Bućan.

 

Ali, dodao je Drpić, odluke suda se moraju poštivati a pravna država je na radnicima Jadrankamena odlučila pokazati mišiće.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, brač, jadrankamen, stečaj