A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dominique-strauss-kahn-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dominique Strauss-Kahn pod istragom za grupno silovanje u Washingtonu | Politika+
Svijet

NASTAVLJA SE: Dominique Strauss-Kahn pod istragom za grupno silovanje u Washingtonu

Istražitelji zahtjev temelje na svjedočenju dviju belgijskih prostitutki koje su pozvane u Washington kako bi sudjelovale na 'seks partyu'.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Istražitelji ispituju optužbe da je bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahn, možda bio uključen u grupno silovanje u hotelu u Washingtonu 2010., objavilo je u petak tužiteljstvo francuskog grada Lillea, prenosi online The New York Times.

Istražitelji zahtjev temelje na svjedočenju dviju belgijskih prostitutki koje su pozvane u Washington kako bi sudjelovale na 'seks partyu'.

Dominique Strauss-Kahn je prošloga mjeseca neizravno optužen za svodništvo, preko optužbi da je bio uključen u prsten prostitucije organiziran u Lilleu.

Ured tužitelja je objavio da su istražitelji predali nove dokaze o optužbama da je Strauss-Kahn možda seksualno zlostavljao belgijsku prostitutku na "seks partyu" organiziranom u hotelu W u Washingtonu u prosincu 2010., u čemu su sudjelovala i tri njegova prijatelja.

Prema pisanju lista Liberation, istražitelji zahtjev temelje na svjedočenju dviju belgijskih prostitutki koje su pozvane u Washington kako bi sudjelovale na "seks partyu". Jedna od njih rekla je policajcima da je bila podvrgnuta "određenim seksualnim radnjama bez njezinog pristanka", prema Liberationu.

Tužitelji će ocijeniti dokaze prije nego što odluči hoće li podnijeti optužnicu.

Strauss-Kahnov odvjetnik Henri Leclerc odbio je komentirati novu istragu. U ožujku je obećao da će osporiti vjerodostojnost postojeće istrage i rekao da se bivšeg francuskog ministra financija progoni zbog njegova "slobodoumlja".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Dominique Strauss-Kahn, MMF, SILOVANJE