A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/T-U-V/THOMPSON.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Thompsonu prijeti Porezna: Ne može dokazati da mu je novac posudio prijatelj iz Ekvadora | Politika+
Hrvatska

ISTRAGA: Thompsonu prijeti Porezna: Ne može dokazati da mu je novac posudio prijatelj iz Ekvadora

Dokaza za porijeklo novca nema, a carini ništa nije prijavio.

Piše: PolitikaPlus/Novi list

Čak 7,8 milijuna kuna dodatnog poreza morat će platiti deset građana Zagreba na osnovu rješenja što ih je u ožujku i travnju donijela Porezna uprava nakon provjere njihove imovine i prihoda koje su prijavili državi, piše Novi list.

Porezna je ustanovila da nema dokaza da je Thompsonu novac sjeo na račun iz inozemstva u Hrvatsku, niti je na carini prijavljen veći unos novca. Ukoliko ne bude zadovoljna objašnjenjima Porezna uprava može mu izdati rješenje o plaćanju dodatnog poreza

Kod tih deset građana Porezna je ustanovila da su imovinu stečenu u posljednje tri godine platili 17,6 milijuna kuna više nego što su iznosili njihovi ukupni prijavljeni prihodi, a kako u provjeri nisu ponudili dokaz da su ti prihodi uredno prošli kroz porezni sustav ili da su dobili pozajmicu ili kredit, poreznici su im razrezali novu poreznu obvezu.

Među građanima koje porezna uprava provjerava je i pjevač Marko Perković Thompson koji je negirao bilo kakve kontakte s poreznom upravom, optužujući medije da su zajedno s onima koji imaju strah od sjećanja na njegove koncerte i izlijeva domoljubnog naboja koji se na tim koncertima može opipati proglasili tog pjevača utajivačem poreza.

Međutim, više je izvora Novom listu potvrdilo da je od Perkovića ta Porezna uprava zatražila provjeru prihoda na osnovu kojih je stekao određene nekretnine. Pojašnjenja je u dva navrata dao Thompsonov pravni zastupnik. Prvi put odvjetnik je dao objašnjenje je dobio pozajmicu od prijatelja iz Ekvadora, a krajem prošlog tjedna priložio je i ugovor s poduzetnikom iz građevinskog sektora pozivajući se na to da je Perković određena sredstva stekao zahvaljujući tom poslu.  
 
Što se tiče pozajmice iz Ekvadora Porezna je ustanovila da nema dokaza da je Thompsonu novac sjeo na račun iz inozemstva u Hrvatsku, niti je na carini prijavljen veći unos novca. Ukoliko ne bude zadovoljna objašnjenjima Thompsonova odvjetnika Porezna uprava može mu izdati rješenje o plaćanju dodatnog poreza, isto onakvo kakvo je dobilo deset Zagrepčana.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ekvador, thompson, porezna uprava