A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija_amerika.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Policija razbila veliku skupinu koja je krijumčarila kokain, a vodili su je Zadrani | Politika+
Crna kronika

DOMINIKANSKA REPUBLIKA: Policija razbila veliku skupinu koja je krijumčarila kokain, a vodili su je Zadrani

Akcija je provedena u petak, koordinirala ju je dominikanska agencija za suzbijanje krijumčarenja droge DNCD, uz potporu američke DEA-e.

Piše: PolitikaPlus

Međunarodna krijumčarska skupina u kojoj su bili i Hrvati razbijena je u Dominikanskoj Republici, zaplijenjeno je gotovo 180 kilograma čistoga kokaina, a u međunarodnu akciju bila je uključena i hrvatska policija, objavio je HTV.

Akcija je provedena u petak, koordinirala ju je dominikanska agencija za suzbijanje krijumčarenja droge DNCD, uz potporu američke DEA-e. Iz policijskih izvora HTV neslužbeno doznaje da su u toj karipskoj državi uhićeni Zadrani Zlatko Ugarković i Ivan Šango, dok je njihov sugrađanin Elvis Mužanović, koji je navodno i rukovodio cijelom akcijom, uhićen u Zadru, a još jedan Zadranin, pripadnik dilerske skupine, uhićen je u Italiji.

HTV je objavio da je u međunarodnu akciju razbijanja krijumčara dobrim dijelom bila uključena i hrvatska policija te da je policiji čestitao i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji nije davao službene izjave, ali je na svom je Facebook profilu napisao "kako je riječ o velikoj zaplijeni, na čemu se radilo godinu dana".

U HTV-ovoj vijesti se dodaje da se "navodno sve odvijalo po zahtjevu USKOK-a", te da HTV neslužbeno doznaje da bi Ugarković i Šango mogli biti izručeni Hrvatskoj.

Kako je HTV-u rekao dugogodišnji stručnjak za borbu protiv krijumčara drogom i nekadašnji načelnik zadarske krim-policije Antun Novoselović, droga je, prema svemu sudeći, bila namijenjena za zemlje zapadnoga Balkana. Novoselović procjenjuje da je droga kupljena iz 'prve ruke', da je visoke čistoće i da se miješanjem s drugim supstancijama njezina količina može višestruko može povećati, te da na zadarskome ilegalnom tržištu kilogram takve droge stoji 40.000 eura.

Dodaje se da je ugostitelj i vinar Elvis Mužanović prošle godine dobio priznanje zadarskih gradskih vlasti i Turističke zajednice za najbolji zadarski cafe bar, ali da je i stari 'znanac' policije jer mu se prije 12 godina sudilo na Županijskome sudu u Zadru zbog preprodaje droge te da je tada njegov 'kompanjon' Zlatko Ugarković pobjegao u inozemstvo.

Potvrdu tih događaja, među kojima i Mužanovićeva uhićenja, Hina večeras nije mogla dobiti od Ministarstva unutarnjih poslova.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zadar, policija, droga, kokain