Hrvatska

POREZI: Marko Perković Thompson pokazao ugovor o pozajmici od bogatog kuma iz Ekvadora

U zapisniku Porezne uprave stoji da je Thompson za 2007. dužan 356.378,19 kuna poreza.

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

- Ne dugujem dva milijuna kuna državi kako to pišu pojedine novine, nego je Porezna uprava, koja je izvršila nadzor nad mojim prihodima i cjelokupnom imovinom u razdoblju od 21. siječnja do 14. srpnja 2011. godine, utvrdila da nisam dobio 515 tisuća eura iz HDZ-ova crnog fonda za koje me optužuje Mladen Barišić u svome iskazu – ekskluzivno za Večernji list kaže Marko Perković Thompson.

Svoju tvrdnju potkrijepio je dokumentacijom koju je predao zagrebačkoj Poreznoj upravi, koja je sastavila zapisnik nakon što je završen porezni postupak u srpnju prošle godine, u kojem stoji da je Thompson dužan 356.378,19 kuna poreza na osnovi tada utvrđene razlike u prihodima i rashodima od 733.000 kuna za 2007.

Thompson je novinarima pokazao ugovor o pozajmici 110 tisuća eura koji je 2. travnja 2007. godine potpisao s bogatim hrvatskim iseljenikom iz Ekvadora koji je ujedno i njegov kum. Uz to nam je pokazao i dokumente o transakciji pozajmice iz jedne hrvatske banke u kojoj je njegov kum u trenutku isplate pozajmice imao popriličan bankovni iznos.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izbjegavanje poreza, porez, thompson, marko perković