Hrvatska

PISMO: Kujundžić pisao glavnom uredniku HTV-a: Zašto me Stanković ne želi pozvati u svoju emisiju?

'Stanković je odbio meni dati mogućnost kao i drugim kandidatima.'

FOTO: Milan Kujundžić
Piše: Ivan Klarić
'Ovakvim ponašanjem Aleksandra Stankovića, Hrvatska televizija uvelike se udaljava od načela koje vrijede za javnu televiziju. K tome, ovim se krše načela Zakona o javnom priopćavanju.'

Milan Kujundžić, kandidat za predsjednika HDZ-a poslao je pismo glavnom uredniku HTV-a Bruni Kovačeviću u kojemu traži da mu se omogući predstavljanje programa kao i njegovim protukandidatima na Hrvatskoj televiziji.

 

"Javljam se kao kandidat za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice u jeku predizborne kampanje.  Nadam se da dijelite moje mišljenje da je za izbor predsjednika HDZ-a zainteresirana hrvatska javnost. Hrvatska je televizija, u tom smislu, u emisiji "Nedjeljom u 2" već ugostila dva kandidata. Gospođa Kosor i gospodin Karamarko odbili su ponudu gostovanja u ovoj gledanoj i utjecajnoj emisiji. Očekivao sam da je red i na mene.", piše Kujundžić.

"Međutim, urednik i voditelj ove emisije gospodin Aleksandar Stanković, odbio je meni dati mogućnost kao i drugim kandidatima. Ovakvim ponašanjem Aleksandra Stankovića, Hrvatska televizija uvelike se udaljava od načela koje vrijede za javnu televiziju. K tome, ovim se krše načela Zakona o javnom priopćavanju. Poglavito se krše programska načela Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji, a dovode se u pitanje demokratske vrednote i nepristranost te se posebno zakida hrvatska javnost za informacije o izboru predsjednika HDZ-a.", smatra Kujundžić.

"Gospodine Kovačeviću molim Vas da ispravite ovu nepravdu pa mi omogućite predstavljanje mojeg programa, kao i mojim protukandidatima, u nekoj od drugih emisija Hrvatske televizije u primjerenom terminu.", zatražio je Milan Kujundžić.