Tvrtke

TRGOVINA: Otvoren prvi B-Hyper hipermarket u Hrvatskoj: Cilj 20-30% tržišta

Ulaganje vrijedno 5 milijuna eura Varaždinu donosi stotinjak novih radnih mjesta.

Piše: P/H

Tvrtka B-Hyper danas je u Varažidinu otvorila svoj prvi hipermarket u Hrvatskoj, u što je uložila više od pet milijuna eura, izvjestili su iz tvrtke.

Taj je hipermarket otvoren u Lumini Centru u Varaždinu i u njemu je posao našlo 107 djelatnika, a planirana nova otvorenja umnogostručit će ovaj broj, navodi se u priopćenju.

Hipermarket se prostire se na više od 5.000 četvornih metara (3.500 četvornih metara prodajnog prostora), nudi više od 30.000 različitih artikala.

Prvi hipermarket B-Hyper u Hrvatskoj otvorio je predsjednik uprave Knut Kvisvik koji je kazao da je B-Hyper međunarodna tvrtka koju je izgradio iskusni upravljački tim iz Skandinavije i baltičkih zemalja, s više od 20 godina iskustva u sektoru maloprodaje.

B-Hyper i njegov razvoj podupiru privatni dionički fondovi, a osim u Hrvatskoj u ovom trenutku se razvijaju i u Srbiji, BIH, Estoniji, Latviji, Litvi i drugim zemljama u regiji, kazao je.

Ističe i da teže čvrstoj poziciji na bilo kojem od tržišta na koje ulaze, 20 do 30 posto tržišnog udjela u sljedećem razdoblju, a već rade i na analizama ponuđenih projekata u drugim gradovima Hrvatske.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

trgovački lanci, knut kvisvik, trgovina, B-Hyper, varaždin