Tvrtke

ŽELJEZNICA: Đuro Đaković Holding isporučio 10 teretnih vagona HŽ Cargu

Preostalih 30 vagona bit će isporučeno do kraja kolovoza

FOTO: Arhiv
Piše: p/h

Đuro Đaković Holdinga danas je u Slavonskom Brodu HŽ Cargu isporučio 10 teretnih vagona Habbins, dok će preostalih 30 vagona biti isporučeno do kraja kolovoza, priopćeno je iz slavonskobrodske tvrtke.

Obje strane izrazile su zadovoljstvo ovom suradnjom i razmijenile informacije o planovima društva HŽ Cargo, dok su predstavnici Đuro Đaković Holdinga predstavili vagonski program te ostale mogućnosti Grupe Đuro Đaković.

- Teretni vagoni u pogonima Đure Đaković Specijalna vozila proizvode se već gotovo 90 godina, a voze na prugama cijele Europe, istaknuo je predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga Vladimir Kovačević.

Izrazio je zadovoljstvo suradnjom s HŽ-om napominjući kako vjeruje da će i u budućnosti nastaviti jačati poslovne veze.

- Tvrtka Đuro Đaković, pored Končara i TŽV-a Gredelj, stup je hrvatske željezničke industrije koja, kao i željeznice, stoji pred novim izazovima, a to je ulazak Hrvatske u EU, kazao je predsjednik Uprave HŽ Holdinga Rene Valčić.

Promjenom "pravila igre" u kojima će jedini kriterij biti izvrsnost u proizvodnji i konkurentnost na prijevoznom tržištu, očekujem da će i Đuro Đaković i HŽ Cargo naći prostora za međusobnu suradnju, ali biti i referenca jedan drugom na otvorenom europskom tržištu, izjavio je Valčić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HŽ CARGO, , ĐURO ĐAKOVIĆ, Rene Valić, TŽV-a Gredelj