A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/glazbene_svecanosti2-110511.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Počele 55. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži u Varaždinu | Politika+
Kultura

HNK: Počele 55. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži u Varaždinu

„Riječ je o najznačajnijem i najmasovnijem natjecanju tog tipa u Hrvatskoj, na kojem će danas i sutra nastupiti 38 pjevačkih zborova u devet kategorija“, istaknuo je tajnik natjecanja Stjepan Levanić.

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu danas su počele 55. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži na kojima će u dva dana nastupiti oko 1580 mladih pjevača iz osnovnih, srednjih i glazbenih škola.

„Riječ je o najznačajnijem i najmasovnijem natjecanju tog tipa u Hrvatskoj, na kojem će danas i sutra nastupiti 38 pjevačkih zborova u devet kategorija“, istaknuo je tajnik natjecanja Stjepan Levanić.

U varaždinskom će kazalištu biti izvedena četiri koncerta, a natjecanje će završiti podjelom pohvalnica, priznanja, zahvalnica, plaketa i nagrada te izvedbom zajedničkog kanona.

U sklopu svečanog otvorenja Glazbenih svečanosti hrvatske mladeži danas je dirigentu Vladimiru Kranjčeviću uručena nagrada za životno djelo, dok je za višegodišnje istaknute umjetničke dosege na Glazbenim svečanostima, učiteljica savjetnica, glazbena pedagoginja i zborna dirigentica Ružica Kapitan primila nagradu „Marijan Zuber“, nazvanu po istaknutom zborovođi i glazbenom pedagogu.

„Nagrada za životno djelo mi je jako draga jer dolazi od manifestacije u kojoj sam od 1967. godine, kad sam prvi put nastupio. Bio sam i član organizacijskog i programskog odbora, a poslije i dugo godina član žirija, tako da sam 45 godina vezan uz ovu manifestaciju i svakako da mi je ovo priznanje u ovoj dobi veliko zadovoljstvo“, istaknuo je Vladimir Kranjčević.

Ružica Kapitan istaknula je da je ponosna što je dobitnica nagrade koja nosi ime Marijana Zubera, čije je savjete uvijek iznimno cijenila. „Bila sam njegova učenica, njegova studentica i upravo on je bio ključna osoba u mom životu jer me već kao malu djevojčicu oduševio glazbom“, kazala je Kapitan.

55. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje te Ministarstva kulture, organiziraju Varaždinska županija i Grad Varaždin. Izvršni organizator je Glazbena škola u Varaždinu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Glazbene svečanosti hrvatske mladeži, VARAŽDIN, GLAZBA