Tvrtke

PODUZETNIŠTVO: Ivan Jakovčić i Jamnica predstavili bezalkoholno piće 'Gineta'

'Riječ je o autohtonom hrvatskom proizvodu iz Istre koji je rezultat kvalitetne suradnje i želje za unapređenja hrvatske turističke i gastronomske ponude.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Istarski župan Ivan Jakovčić predstavio je danas u Poreču bezalkoholno piće "Gineta", napitak od plodova smrikve ili smrički koji će se proizvoditi u suradnji s Jamnicom.

Riječ je o autohtonom hrvatskom proizvodu iz Istre koji je rezultat kvalitetne suradnje i želje za unapređenja hrvatske turističke i gastronomske ponude, kazao je Jakovčić predstavljajući piće kojim će se baviti u svojoj poduzetničkoj budućnosti.

"U ovom slučaju radi se o mom povratku u poslovni svijet sa starom idejom koja postoji već petnaestak godina", kazao je Jakovčić koji je već ranije najavio da se nakon što ode iz politike namjerava vratiti u poslovni svijet.

"Gineta" je autohtono istarsko bezalkoholno osvježavajuće piće, koje je do danas zadržalo izvorni običaj pripreme. Naime, kako je rekao, iako rijetko, u seoskim domaćinstvima i danas znaju pripremiti taj jednostavan napitak od plodova smričke (gineprusa, brinja ili kleka).

Jakovčić je i osnivač tvrtke "Juniperus" (koju je dok je na funkciji župana predao na vođenje jednom odvjetničkom uredu), a koja je s Jamnicom u rujnu prošle godine potpisala ugovor o poslovnoj suradnji.

"Gineta" se, ističu iz Jamnice, uklopila u njihov proizvodni program namijenjen HoReCa segmentu kao specifičan izvorni hrvatski proizvod iz Istre i bit će dio ponude koju će Jamnica predstaviti tijekom godine.“

Direktor Jamnice Ivica Sertić novinarima je kazao kako "Ginetom" idući tjedan kreću u distribuciju i prodaju.

"Proizvod će biti plasiran najprije u Istri i Primorju, a potom po cijeloj Hrvatskoj. Do kraja godine planira se proizvesti 1,5 milijuna boca ovog pića, što bi trebalo rezultirati prihodom od pet do šest milijuna kuna", naglasio je Sertić.

Dodao je kako se tvrtka "Juniperus", prema ugovoru, prve dvije godine odriče prihoda u korist reinvestiranja sredstava u marketing.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bezalkoholna pića, gineta, istra, jamnica, ivan jakovčić, agrokor