A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivan-jarnjak-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jarnjakovom sinu HDZ 'sredio' poslove vrijedne 74,5 milijuna kuna! | Politika+
Hrvatska

POKLONI: Jarnjakovom sinu HDZ 'sredio' poslove vrijedne 74,5 milijuna kuna!

Prodavao je javnim poduzećima prigodne poklone pa je tako od HRT-a samo za satove dobio 825 tisuća kuna.

Piše: PolitikaPlus/Poslovni dnevnik

Hrvatski sabor današnji je rad počeo izvješćem o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama u 2011. godini. HNS-ov Goran Beus Richembergh tom je prilikom izjavio kako jedna tvrtke sina istaknutog HDZ-ovca javnim poduzećima prodaje prigodne poklone, piše Poslovni dnevnik.

Ne navodeći ime tvrtke izjavio je je kako imaju informacije da je tvrtka u vlasništvu sina jednog vrlo visoko pozicioniranog državnog dužnosnika iz HDZ-a posljednjih godina iz javnih poduzeća uprihodovala 74,5 milijuna kuna na osnovu ugovora odnosno poslova sklopljenih za isporuke tzv. 'prigodnih poklona'.

- Samo iz HEP-a ta je tvrtka uprihodovala više od 700 tisuća kuna. Najnoviji slučaj je da je i HRT u prigodi svoje obljetnice kupio satove baš od te tvrtke - otkrio je.

Na HRT-u su na pitanje od koje tvrtke su satovi nabavljeni, kada, koliko njih i za koju cijenu odgovorili da je 2006. nabavljeno 3.270 muških satova, 2.270 ženskih te 300 satova sa specifikacijom 'kvalitetni' od tvrtke pod nazivom Lotos trgovina. Za nabavku tih satova utrošeno je 825 tisuća kuna.

Lotos trgovina već se spominjala u medijima među tvrtkama povezanima s vrhom HDZ-a, a koje su na poslovima s državom od 2004. uprihodovale ukupno 6,4 milijarde kuna. Vlasnik tvrtke je Igor Jarnjak, sin Ivana Jarnjaka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

igor jarnjak, ivan jarnjak, sabor, HRT, HEP