A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/blockupy-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Blockupy: Policija u Frankfurtu privela 400 prosvjednika | Politika+
Svijet

PROSVJEDI: Blockupy: Policija u Frankfurtu privela 400 prosvjednika

"Gladni ste? Pojedite bankara", pisalo je na jednom transparentu ispred nebodera Messeturma u kojem su uredi Goldman Sachsa.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Njemačka policija priopćila je da je u petak u Frankfurtu privela četiri stotine protukapitalističkih prosvjednika koji su prekršili zabranu demonstracija protiv mjera štednje uvedenih radi borbe protiv krize eurozone.

Policija je zatvorila nekoliko glavnih cesta u Frankfurtu, pa i glavnu prometnu arteriju koja prolazi uz Messeturm, a središte grada puno je policajaca.

Prosvjedi u njemačkoj financijskoj prijestolnici dio su četverodnevnog prosvjeda nazvanog "Blockupy" protiv kapitalizma i mjera štednje, koji traje do subote.

"Gladni ste? Pojedite bankara", pisalo je na jednom transparentu ispred nebodera Messeturma u kojem su uredi Goldman Sachsa.

Policija je zatvorila nekoliko glavnih cesta u Frankfurtu, pa i glavnu prometnu arteriju koja prolazi uz Messeturm, a središte grada puno je policajaca. Reuters, čiji su uredi također u Messeturmu, javlja da zasad nema nasilja.

Prosvjednici su ljuti zbog siromaštva za koje optužuju vladinu reakciju na krizu koja se intenzivirala od izbora u Grčkoj na kojima nema jasna pobjednika pa raste strah od mogućega grčkog izlaska iz eurozone.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BLOCKUPY, PROSVJED