UTORAK, 26. SRPANJ 2016.
Film , objavljeno u 16:21h, 22.05.2012.g

FILM

VIDEO Starigrad–Paklenica Film Festival od 4. do 10. kolovoza

Organizatori su danas najavili kako će njegovo ovogodišnje, četvrto izdanje plijeniti pozornost zanimljivim filmovima o domaćim i svjetskim glazbenim zvijezdama.

Autor: PolitikaPlus/Hina

Međunarodni festival glazbenog dokumentarnog filma, Starigrad–Paklenica Film Festival, održat će se od 4. do 10. kolovoza u osobitom ambijentu Nacionalnog parka Paklenica, a organizatori su danas najavili kako će njegovo ovogodišnje, treće izdanje plijeniti pozornost zanimljivim filmovima o domaćim i svjetskim glazbenim zvijezdama.

Prikazat će se, među ostalim, filmovi o grupi U2 i Georgeu Harrisonu, koje su režirali Oscarovci Davis Guggenheim i Martin Scorsese, potom filmovi o grupi Queen Matta O’Caseya, o Amy Winehouse u režiji Roba Johnstonea te o Josephu Haydnu redatelja Phila Grabskog.

Od kratkometražnih filmova tu su "Sloboda ili ništa" o Partibrejkersima te film o Le Zboru, a izvan konkurencije prikazat će se film Jovana Ristića "Pjevam danju, pjevam noću" o Zdravku Čoliću.

Osim filmskog održat će se i glazbeni program, u okviru kojega će nastupiti gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski na gala solističkom koncertu, r’n’blues grupa Resistance te 'glazbeni veterani' festivala', zagrebački bend Disident.