A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/floraart.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

'Floraart', 47. međunarodna vrtna izložba od 30. 5 do 3. 6 | Politika+
Zagreb

BUNDEK: 'Floraart', 47. međunarodna vrtna izložba od 30. 5 do 3. 6

Svoje će novitete i mogućnosti predstaviti 149 izlagača iz Hrvatske i deset izlagača iz Austrije, Francuske, Italije, Mađarske, Njemačke i SAD-a.

FOTO: Zagreb.hr
Piše: PolitikaPlus/Hina

"Floraart", 47. međunarodna vrtna izložba održat će se od 30. svibnja do 3. lipnja na području zagrebačkoga jezera Bundeka, a ulaz na izložbu bit će besplatan, najavio je danas na konferenciji za novinare Igor Toljan, voditelj Zrinjevca - podružnice Zagrebačkog holdinga, organizatora izložbe.

 

Toljan je istaknuo kako će ove godine izložba biti deset posto jeftinija nego lani, kad je trošak bio tri milijuna i šesto tisuća kuna, ali, kako je rekao, to posjetitelji neće primijetiti. Zahvalio je Gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem na potpori.

Istaknuo je da će se izložba sedmi put održati u predivnom okolišu jezera Bundeka na više od trideset hektara otvorenoga i dvije tisuće četvornih metara zatvorenoga prostora, gdje će svoje novitete i mogućnosti predstaviti 149 izlagača iz Hrvatske i deset izlagača iz Austrije, Francuske, Italije, Mađarske, Njemačke i SAD-a.

Oni će se predstaviti s ukrasnim biljem, rezanim cvijećem, raznim cvjećarskim priborom i alatom, opremom za uređenje vrtova i dječjih igrališta, sredstvima za prihranjivanje i zaštitu bilja i drugog. Toljan je rekao da je izlagača kao i dosad.

Od popratnih događaja najavio je predstavljanje dviju knjiga, prigodna predavanja i radionice te dječje predstave i kulturno-zabavni program. Istaknuo je da će se 2. lipnja održati već tradicionalni Savski sajam na Bundeku u sklopu projekta "Lijepa naša Sava" na kojem će se predstaviti stari obrti, jela i pića savskoga kraja te lipicanski kraljevski konji.

Kazao je i da će se na izložbi ove godine prvi put predstaviti i nekoliko podružnica Zagrebačkog holdinga, a tradicionalno će se održati i natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola i Hrvatski KUP florista i predstavit će se vrtovi prijavljeni na natječaju za najljepši kućni vrt i drugo.

Toljan je istaknuo kako će ove godine izložba biti deset posto jeftinija nego lani, kad je trošak bio tri milijuna i šesto tisuća kuna, ali, kako je rekao, to posjetitelji neće primijetiti. Zahvalio je Gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem na potpori.

Gradonačelnik Bandić pozvao je građane da posjete izložbu i dođu "na praznik cvijeća". Istaknuo je kako sada otkrivamo i neke novi čari Bundeka te je najavio da će se ove godine pronaći novac za početak radova za pasivnu ili niskoenergetsku kuću "Sunčicu", zajednički projekt grada i Zagrebačkog holdinga na Bundeku.

Na konferenciji za novinare sudjelovao je i predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

IVO ČOVIĆ, BUNDEK, MILAN BANDIĆ, FLORAART, ZAGREB