A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-sanader-567.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Direktor State Departmenta: Hrvatska je primjer uspjeha u borbi protiv korupcije | Politika+
Hrvatska

OCJENA: Direktor State Departmenta: Hrvatska je primjer uspjeha u borbi protiv korupcije

'Važno je da imamo više primjera kao Sanaderov', rekao je Jonathan Moore.

Piše: PolitikaPlus

Novoimenovani direktor odjela za Balkan pri američkom State Departmentu Jonathan Moore izjavio je kako je Hrvatska primjer zemlje koja je uspješna u borbi protiv korupcije te je pozvao druge države regije, a posebice Bosnu i Hercegovinu, da slijede taj primjer.

"Hrvatska, koja je uspjela procesuirati bivšeg premijera Ivu Sanadera, uspješan je primjer borbe protiv korupcije i važno je da ovdje imamo više takvih primjera", izjavio je Moore u intervjuu kojega je u utorak objavio sarajevski "Dnevni avaz".

Procesuiranja se moraju temeljiti na činjenicama i mi želimo vidjeti ljude osumnjičene za korupciju izvedene pred pravosudna tijela

Ovaj diplomat, koji je do sada obnašao dužnost zamjenika američkog veleposlanika u BiH a ubuduće će u State Departmentu biti zadužen za sve države s područja bivše Jugoslavije i Albaniju, osim za Sloveniju, ocijenio je kako je korupcija napala sve sfere društva zbog čega SAD, uključujući tu i FBI, aktivno rade s lokalnim pravosudnim tijelima i policijskim agencijama.

Upozorio je kako pri procesuiranju slučajeva u kojima se sumnja na korupciju ne smije biti političkih procesa.

"Procesuiranja se moraju temeljiti na činjenicama i mi želimo vidjeti ljude osumnjičene za korupciju izvedene pred pravosudna tijela", kazao je Moore.

Komentirajući aktualno stanje u BiH odnosno uspostavu nove vladajuće koalicije u kojoj umjesto Stranke demokratske akcije (SDA) treba sudjelovati Savez za bolju budućnost (SBB) Moore je suzdržano ocijenio kako sve ovisi o tome koliko će nova koalicija biti uspješna u provedbi reformi.

"Važno je da dođe do napretka kako god nova koalicija izgledala", kazao je Moore dodajući kako se nada da će na postizanju napretka zajednički raditi i vlast i oporba.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

korupcija, state department, jonathan moore