A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/boris-zgomba-ectaa-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Izbor Borisa Žgombe za predsjednika ECTAA-e priznanje turizmu | Politika+
Turizam

TURIZAM: Izbor Borisa Žgombe za predsjednika ECTAA-e priznanje turizmu

Jedan od važnijih zadataka ECTAA-e pod predsjedanjem Žgombe bit će, kako je najavio, projekt "Incoming Europe"

Piše: P/H

Predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Boris Žgomba u iduće dvije godine predsjedat će Europskim udruženjem nacionalnih udruga putničkih agencija i turoperatora (ECTAA), što je prvi put da je netko iz Hrvatske na toj poziciji i očekuje se da će to pridonijeti dodatnoj promociji hrvatskog turizma, agencijskog poslovanja te pokretanju niza projekata pred ulazak Hrvatske u EU, istaknuli su danas čelnici UHPA-e i ministar turizma Veljko Ostojić.

Jedan od važnijih zadataka ECTAA-e pod predsjedanjem Žgombe bit će, kako je najavio, projekt "Incoming Europe" kojim se Europa planira jače promovirati i pozicionirati kao destinacija za dolaske turista iz cijelog svijeta, a u tomu veliku priliku ima i Hrvatska.

Žgomba je za predsjednika ECTAA-e izabran na prošlotjednoj izbornoj skupštini tog udruženja u Krakowu, a tim je povodom danas održana konferencija za novinare UHPA-e na kojoj je bio i ministar turizma Ostojić.

Ta je pozicija velika osobna čast i priznanje UHPA-i i hrvatskom turizmu, kazao je Žgomba i naglasio da će se na toj poziciji, zajedno s novim potpredsjednicima ECTAA-e iz Belgije, Velike Britanije, Španjolske i Švedske, zalagati za jačanje uloge putničkih agencija u Europi i njihovo širenje izvan Europe, posebno na daleka tržišta.

To je u skladu i sa sveopćim novim smjerom turističke politike Europe, a jedan od važnijih zadataka ECTAA-e pod predsjedanjem Žgombe bit će, kako je najavio, projekt "Incoming Europe" kojim se Europa planira jače promovirati i pozicionirati kao destinacija za dolaske turista iz cijelog svijeta, a u tomu veliku priliku ima i Hrvatska.

U ECTAA-inom članstvu je 31 udruga agencija koja zastupa interese oko 77 tisuća agencija iz 29 zemalja, a Hrvatsku iz te jedne od najvećih udruga agencija u svijetu pozorno prate jer "bodu u oči" njeni uspješni turistički rezultati i smatraju je kvalitetnom destinacijom i više nego mi sami, naglasio je Žgomba.

To je potvrdio i ministar turizma Veljko Ostojić koji se sinoć vratio iz službenog posjeta Španjolskoj čiji su mu turistički djelatnici iskazali želju za suradnjom u promociji na dalekim tržištima, a vjeruje da će takvih inicijativa biti i iz drugih europskih zemalja, pogotovo sada kada Hrvatska predsjeda ECTAA-om.

Čestitavši Žgombi na izboru, Ostojić je kazao da će i Ministarstvo turizma biti partner ECTAA-i konkretnim aktivnostima, pa i financijski, kao i da će to zasigurno pridonijeti rješavanju raznih nepoznanica prilikom uključivanja hrvatskog turizma i agencija u sustav EU-a.

Osim Žgombe na prošlotjednoj skupštini ECTAA-e u njena radna tijela izabrana su još tri hrvatska predstavnika iz UHPA-e - Željko Trezner, Vesna Prichard Šolc i Mladen Lemaić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

uhpa, boris zgomba, ectaa