Hrvatska

STRANAČKI NEPOTIZAM: Još jedan gaf ministrice Holy: Kod šefa HŽ-a pismom intervernirala za radno mjesto supruge SDP-ovca!

'Molim Vas, zadržite je.'

FOTO: Mirela Holy
Piše: PolitikaPlus/HRT

SDP-ova ministrica Mirela Holy, uz niz manjih napravila je još jedan veliki gaf. Nakon postavljanja na visoku funkciju osobe protiv koje je podignuta pravomoćna optužnica, te nakon što je javno prejudicirala ishod tog sudskog postupka koji je još u tijeku, HRT otkriva još jedan skandalozan nedopušten postupak. Naime, šefu HŽ-a poslala je pismenu zamolbu, zapravo intervenciju da se sačuva jedna tajnicu od otkaza, a već u prvoj rečenici naglašava da je ta tajnica supruga ministričinog stranačkog kolege.

'Molim Vas da razmotrite mogućnost zadržavanja gospođe Heidi u HŽ-u na nekom drugom radnom mjestu.'

"Obraćam Vam se jer je Heidi stekla dojam da ju se pogrešno veže uz Rogožarovo političko imenovanje te se boji da ćete zbog toga s njom raskinuti ugovor o radu. Molim Vas da razmotrite mogućnost zadržavanja gospođe Heidi u HŽ-u na nekom drugom radnom mjestu," napisala je ministrica Holy.

Predsjednik Uprave HŽ Holdinga Rene Valčić njezinu molbu nije prihvatio. Kako navode na HRT-u, od samog sadržaja poruke više ga zabrinjava što je privatna e-mail poruka izašla u javnost.

Sama ministrica Holy poručuje da nije u pitanju intervencija, već se radi o preporuci za humani odnos prema jednoj od djelatnica HŽ-a. No, pitanje je  - u čemu je razlika.

U večerašnjem je Otvorenom rekla da nije u pitanju politička intervencija, već se radi o preporuci za humani odnos prema jednoj od djelatnica HŽ-a. Nisam tražila da se nekoga zaposli, niti da mu se osigura viša pozicija, gospođa je posao dobila za vlade HDZ-a temeljem natječaja, a znate kako se priča o političkim imenovanjima. Samo sam upozorila da se gospođu politički ne šikanira, objasnila je Holy, na što ju je voditelj Mislav Togonal pitao hoće li na isti način intervenirati i za 3000 radnika HŽ-a koji će ostati bez posla, a nemaju stranačke kolege u ministarstvu. ustvrdila je da je pismo poslano prije tri mjeseca, kad još nije bilo riječi o otkazima, no, kako je poznato, ta tvrdnja ne može biti istinita.

Iako je u Otvorenom rekla da nema nikakvih problema s objavljivanjem tog pisma, urednik 3. Dnevnika Siniša Kovačić gledateljima je otkrio da mu je u prostoriji za šminkanje iznijela optužbu da ju sa HRT-a špijuniraju te najavila da će zatražiti istragu kako bi otkrila na koji način je to pismo došlo u njihove ruke.


.....

 

.....

 Je li u pitanju samo preporuka ili politička intervencija? Svoje su mišljenje u Dnevniku 3 iznijeli predstavnici oporbe - Tomislav Karamarko (HDZ), Dragutin Lesar (Hrvatski laburisti) i Zoran Vinković (HDSSB).

Novi predsjednik HDZ-a istaknuo je da ovakva reakcija nije primjerena jednoj ministrici u vladi RH, dok je čelnik laburista premijeru Zoranu Milanoviću preporučio da SDP očisti od političkog nepotizma. Vinković ističe da u pitanju nije humanost već postupanje po političkoj podobnosti.

U trećem Dnevniku cijeli slučaj su komentirali novinarka tjednika Forum Jasmina Popović i Antun Zorislav Petrović iz Transparency Internationala. Dok Popović ističe da bi ministrica Holy trebala razmisliti hoće li podnijeti ostavku, Petrović smatra da je to unutarnja stvar vlade.


 

 

 

 


 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

RENE VALČIĆ, , mirela holy