Hrvatska

ZAMJENA: Mihael Zmajlović novi ministar zaštite okoliša i prirode: Planiram nastaviti u smjeru koji je počela Holy

Najmlađi je ministar u Vladi - rođen je 1978.

Piše: PolitikaPlus/Hina
Na pitanje novinara o negativnom izvješću studije utjecaja na okoliš za gradnju hidroelektrane Ombla novi je ministar kazao kako će kako će najprije pregledati sva dokumentacija i tada donijeti odluka hoće li se HE Ombla graditi. Potvrdio je to i premijer Milanović koji je ipak dodao kako su Hrvatskoj investicije prijeko potrebne.

Mihael Zmajlović, jaskanski gradonačelnik i saborski zastupnik SDP-a, kandidat je za novog ministra zaštite okoliša i prirode. Predsjednik Vlade Zoran Milanović predstavio ga je u Banskim dvorima.

 

Zmajlovića je u veljači Vlada imenovala u Upravni odbor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Također je i predsjednik saborskog Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo, a član je i Odbora za financije i državni proračun. Od nedavno je i u Predsjedništvu SDP-a. Najmlađi je ministar u Vladi - rođen je 1978.

 

- Mirela, odnosno Vlada, zacrtala je smjer i u tom smjeru planiram nastaviti, kazao je u svom obraćanju novinarima Zmajlović.

 

Na pitanje novinara o negativnom izvješću studije utjecaja na okoliš za gradnju hidroelektrane Ombla novi je ministar kazao kako će kako će najprije pregledati sva dokumentacija i tada donijeti odluka hoće li se HE Ombla graditi.

 

Potvrdio je to i premijer Milanović koji je ipak dodao kako su Hrvatskoj investicije prijeko potrebne.


Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy podnijela je 7. lipnja ostavku na svoju dužnost predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću, koji je ostavku prihvatio.

Ostavku je dala nakon što je u javnost "iscurio" email predsjedniku Uprave HŽ Holdinga kojom se Holy po stranačkoj, SDP-ovskoj liniji zauzela za jednu djelatnicu HŽ-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, mirela holy, Mihael Zmajlović