Zagreb

SVEČANOST: Sveučilište u Zagrebu: Dodjela Rektorove nagrade 20. lipnja

Dobitnicima Rektorove nagrade bit će uručene povelje i novčani iznos od 1500 kn po radu, dok nagrađeni posebnom Rektorovom nagradom dobivaju povelje.

Piše: PolitikaPlus

Sveučilište u Zagrebu objavilo je danas dobitnike Rektorove nagrade za akademsku godinu 2011./2012. koje će biti uručene na prigodnoj svečanosti 20. lipnja.

Na temelju odluke rektora Alekse Bjeliša ove će godine od 213 prijavljenih radova, nagradu dobiti njih 96, dok će posebnom Rektorovom nagradom biti nagrađeno 16 radova od ukupno 25 zaprimljenih prijedloga.

Najviše nagrada dodijeljeno je za područje tehničkih znanosti, njih ukupno 22. Za područje biomedicine i zdravstva dodijeljeno je 16 nagrada, za područje društvenih znanosti 14, za područje humanističkih znanosti 12, kao i za područje prirodnih znanosti. Za područje biotehničkih znanosti dodjeljuje se 11 nagrada, za umjetničko područje 8, a za interdisciplinarno područje jedna nagrada.

Posebnu Rektorovu nagradu dobila su četiri rada s područja biomedicine i zdravstva, četiri rada s područja društvenih znanosti, tri rada s područja tehničkih znanosti, dva rada s područja humanističkih znanosti, dva rada s umjetničkog područja i jedan rad s područja prirodnih znanosti.

Svečanost dodjele Rektorove nagrade održat će se u srijedu 20. lipnja, a studentima će nagrade uručiti rektor Aleksa Bjeliš u nazočnosti prorektora, dekana fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu te ostalih uzvanika.

Dobitnicima Rektorove nagrade bit će uručene povelje i novčani iznos od 1500 kn po radu, dok nagrađeni posebnom Rektorovom nagradom dobivaju povelje.

U okviru svečanosti, koja će biti održana na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, bit će organizirana izložba postera na kojima će nagrađeni studenti predstaviti radove. Izložba će biti otvorena od 20. do 27. lipnja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, sveučilište, rektor