A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/plavi-forum-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Ekološke udruge: Diktator Čačić nam vrijeđa pamet i vuče nas za nos! | Politika+
Hrvatska

KRITIKE: VIDEO Ekološke udruge: Diktator Čačić nam vrijeđa pamet i vuče nas za nos!

'Da je Čačić diktaturu kapitala pokušao provesti u Švedskoj bio bi na vlasti još pola dana.'

FOTO: Sitana Omer
Piše: Vanja Vučković


VJERAN PIRŠIĆ: Izjava prvog potpredsjednika Vlade da se Plomin mora dogoditi je poziv na nepoštivanje zakona RH  kojim se vrši neponovljiv pritisak na komisiju koja studiju treba ocijeniti, nakon kojega ne možemo očekivati objektivnu prosudbu.

Plavi forum, mreža ekoloških i zavičajnih udruga s Jadrana pozvala je javnost da se zaustavi diktatura kapitala prvog potpredsjednika Vlade u slučaju projekta HE Ombla.

 

- Izjava prvog potpredsjednika Vlade da se Plomin mora dogoditi je poziv na nepoštivanje zakona RH  kojim se vrši neponovljiv pritisak na komisiju koja studiju treba ocijeniti, nakon kojega ne možemo očekivati objektivnu prosudbu - rekao je Vjeran Piršić, napomenuvši kako traženje izrade novog studija nije bio hir Mirele Holy nego zahtjev Europske Unije, jer je postojeća studija, izrađena 1999. zastarjela.

 

Piršić je podsjetio kako je komisija koja je radila reviziju Plomina dala 30-ak kvalitetnih primjedbi, među kojima je upozorenje kako nije napravljena procjena utjecaja na zdravlje građana.

 

- Čačić je ovim pokazao da ne poznaje sustav zaštite okoliša ali niti kako bi trebala funkcionirati izvršna vlast u RH, zaključio je Piršić.

 

- Pitanje je hoćemo li biti država koja se vodi paušalnim procjenama političara koji sve više nalikuje na Mamića iz Dinama ili na znanstvenim studijima? Da je prvi potpredsjednik Vlade diktaturu kapitala pokušao provesti, naprimjer, u Švedskoj bio bi na vlasti još pola dana - naglasio je Piršić.

 

Čega se Vlada boji - upitao se sociolog s instituta Ivo Pilar, Vladimir Lay pozvavši ih da objave rezultate sve četiri revizije  i onu jednu takozvano uvjetno pozitivnu, do koje,  tvrdi, ni on kao znanstvenik ne može doći.

 

Poručio je Vladi i neka se drži Plana 21, jer je temeljem njega i dobila izbore, a ako ovako nastavi izgubit će biračko tijelo. A u Planu 21. stajalo je kako je projekt HE Ombla ekonomski neracionalan, a ekološki neprihvatljiv, podsjetio je, dodavši kako projekt treba zaustaviti u ime znanosti.

 

Lay je rekao i kako je Holy za njega čista kao suza, a njena smjena prebrza i pogrešna.

 

- Netko nam vrijeđa pamet  i vuče za nos, oštro je upozorio Lay, ne skrivajući kako pritom misli na prvog potrpredsjednika Radimira Čačića.

 

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

EKOLOŠKE UDRUGE, vjerAN PIRŠIĆ, plomin, ombla