A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/zeljeznica-133.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HŽ Putnički prijevoz od 16. lipnja pojačava veze s Dalmacijom | Politika+
Turizam

SEZONA: HŽ Putnički prijevoz od 16. lipnja pojačava veze s Dalmacijom

U suradnji sa Željeznicama Srbije, već osmu sezonu na relaciji Beograd - Split i obratno od 15. lipnja do 1. rujna vozi poseban vlak Jadran-express.

Piše: PolitikaPlus

HŽ Putnički prijevoz pojačava veze između kontinenta i Dalmacije dodatnim vlakovima, a od 16. lipnja na relaciji Zagreb – Split u prometu će, uz postojeća dva, biti još jedan dnevni sezonski vlak, priopćeno je iz HŽ-a.

Na istoj relaciji od 30. lipnja do kraja kolovoza vozi sezonski noćni brzi vlak, koji polazi iz Zagreba, a kako se navodi, u njegovu sastavu bit će izravni vagoni Vinkovci – Split i Osijek – Split. "Tri dnevna i dva noćna vlaka omogućuju ostvarivanje svih veza sa svim vlakovima iz kontinentalne Hrvatske i sa svim međunarodnim vlakovima, i to u odlasku prema Splitu i u povratku iz Splita", ističe HŽ i dodaje kako je omogućeno i neometano ostvarivanje veza s trajektima koji plove do svih otoka splitskog arhipelaga.

Navodi se kako je u sklopu ljetne ponude i povlastica "Autom na more vlakom", koja vrijedi od 1. srpnja do 31. kolovoza za noćne brze vlakove Zagreb – Split i Split – Zagreb.

HŽ podsjeća kako povlasticu mogu ostvariti putnici koji kupe zajedničku jednosmjernu ili povratnu prijevoznu kartu za relaciju Zagreb Glavni kolodvor – Split – Zagreb Glavni kolodvor.

Ističe također kako u suradnji sa Željeznicama Srbije, već osmu sezonu na relaciji Beograd - Split i obratno od 15. lipnja do 1. rujna vozi poseban vlak Jadran-express.

Taj vlak iz Beograda polazi petkom, a iz Splita se vraća subotom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dalmacija, vlak, , turizam