A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hdssb-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HDSSB 'uništio' HDZ: U Osijeku se raspuštaju svi ogranci Karamarkove stranke! | Politika+
Hrvatska

RASPAD: HDSSB 'uništio' HDZ: U Osijeku se raspuštaju svi ogranci Karamarkove stranke!

Sve je počelo odlaskom Josipa Salapića i nekolicine članova Predsjedništva.

Piše: PolitikaPlus/tportal

Županijski odbor HDZ-a OBŽ će raspustiti osječki Gradski odbor i sve temeljne ogranke, a nova stranačka vodstva HDZ-a u Osijeku trebala bi biti izabrana do 1. kolovoza.

Na sastanku Predsjedništva ŽO-a HDZ-a odlučit će se o raspuštanju GO-a HDZ-a Osijek i 14 temeljnih ogranaka na području grada. Izabrat će se i Povjerenstvo za pripremu novih izbora, a za povjerenika će imenovati Antu Šimića

Logičan je to rasplet nakon odlaska donedavnog predsjednika GO-a HDZ-a Osijek, Josipa Salapića i nekolicine članova Predsjedništva u HDSSB. Premda su neki za novog predsjednika predlagali Salapićevog zamjenika Petra Lagatora, prevagnulo je mišljenje da je nakon smjene na čelu stranke i promjena u načinu vođenja politike HDZ-a, posebice nakon političkih potresa u osječkom odboru, bolje provesti nove izbore.

Na sastanku Predsjedništva ŽO-a HDZ-a odlučit će se o raspuštanju GO-a HDZ-a Osijek i 14 temeljnih ogranaka na području grada. Izabrat će se i Povjerenstvo za pripremu novih izbora, a za povjerenika će imenovati Antu Šimića.

- Zašto bi 20 članova Predsjedništva, izabranih u ožujku, pod utjecajem Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa, određivalo novog predsjednika među njima, ako uz nešto više posla možemo izabrati novu osobu koja će stranku povesti na lokalne izbore sa svježim povjerenjem i punim legitimitetom - pojasnio je za tportal jedan od članova Županijskog odbora razloge zbog kojih su se odlučili na nove izbore.

Povjerenik Šimić bi uskoro trebao pojasniti najnovije odluke i najaviti stranačke izbore koji bi se trebali provesti do kraja srpnja. I ovoga puta birat će izaslanici na Skupštini GO-a, a izbori po principu 'jedan član – jedan glas' uslijedit će tek nakon promjena stranačkog statuta i drugih dokumenata. U Županijskom odboru ne očekuju više od dva, eventualno tri kandidata za predsjednika GO-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdssb, osijek, hdz