A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivan-cehok-112.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivan Čehok: Habuš, Čačić i ekipa su zbog obračuna s Pataftom doveli Varaždin u bezizglednu situaciju | Politika+
Hrvatska

ŽESTOK: Ivan Čehok: Habuš, Čačić i ekipa su zbog obračuna s Pataftom doveli Varaždin u bezizglednu situaciju

'Žao mi je što sam dao ostavku jer sam ostavio građane na nemilost ovoj vlasti.'

Piše: PolitikaPlus

Bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok je na konferenciji za novinare u Varaždinu izjavio da mu je žao što je prije otprilike godinu podnio ostavku na funkciju gradonačelnika, nakon što je uhićen zbog sumnje da je sudjelovao u malverzacijama kojima je gradski proračun oštećen za višemilijunske iznose.

>> Problemi s otpadom u Varaždinu: Očito je da se u sve upleo Radimir Čačić!

„Podnio sam ostavku prije godinu dana zbog svojih najbližih, zbog svoje djece, i sad mi je žao. Ja se iskreno ispričavam svim građanima Varaždina što sam to učinio, jer sam ih podnošenjem ostavke izručio na milost i nemilost jednoj nesposobnoj, lažljivoj i nekompetentnoj vlasti, koja će nažalost, Varaždin dovesti do ruba propasti, u gospodarskom, socijalnom, obrazovnom, kulturnom, sportskom i svakom drugom smislu“, istaknuo je Čehok. Dodao je da smatra da je trebao imati više hrabrosti i snage te izdržati pritisak, jer bi se u tom slučaju projekti koje su započeti kada je on bio gradonačelnik – uspjeli provesti do kraja, a ovako će, kaže, propasti.

Nemam u ovom trenutku nikakvih političkih ambicija, ali ako se stvari budu dalje ovako razvijale, mislim da se moram osobno angažirati

Rekao je da aktualna gradska vlast „laže, obmanjuje i koristi nepotpune podatke i dezinformacije, kako bi prikrila svoju nesposobnost“, te da je situacija s otpadom sramota za Varaždin. Smatra da je gradonačelnik Goran Habuš nekoliko puta prekršio svoje ovlasti, zlorabio položaj, prevario gradske vijećnike i obmanuo ih da donesu odluke koje su nezakonite, a što će na kraju građane Varaždina koštati vjerojatno trostruko više nego je prvotno trebalo.

Habuš, Čačić i ekipa su „zbog svojih osobnih obračuna s Davorom Pataftom, doveli grad Varaždin u jednu bezizglednu pravnu poziciju“, ustvrdio je Čehok.

Na upit može li se njegov današnji istup smatrati njegovim povratkom na političku scenu, Čehok je istaknuo da mu nije svejedno što će se s gradom i građanima događati.

„Nemam u ovom trenutku nikakvih političkih ambicija, ali ako se stvari budu dalje ovako razvijale, mislim da se moram osobno angažirati“, rekao je Čehok.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan čehok, davor patafta, varaždin