Kultura

VARAŽDIN: Predstavom za djecu završeni 4. Dani suvremenog plesa

Festival je trajao četiri dana, a na njemu su sudjelovali brojni hrvatski i inozemni plesni umjetnici i pedagozi.

Piše: PolitikaPlus

Plesnom predstavom za djecu "Tri skockana praščića" Plesnog centra TALA i druženjem građana s umjetnicima završili su danas u Varaždinu 4. Dani suvremenog plesa.

U sklopu službenog programa održano je pet prezentacija rezidencijalnih programa, četiri plesne predstave (tri za odrasle i jedna za djecu) i četiri radionice (jazz dancea, suvremenog plesa, plesa na svili i argentinskog tanga), dok su u off programu održani izložba fotografija, razgovori s umjetnicima, koncerti i tulumi

Festival je trajao četiri dana, a na njemu su sudjelovali brojni hrvatski i inozemni plesni umjetnici i pedagozi, među kojima Nataša Govedić, Larisa Lipovac Navojec, Jelena Ivanovic i Alessandro Sciarroni te članovi Zagrebačkog plesnog ansambla, VRUM-a i Studija za suvremeni ples.

"Jako smo zadovoljni festivalom koji je ove godine odlično prihvaćen kod publike. Napravili smo velik korak naprijed s programom koji se održavao na različitim lokacijama u centru grada, a što se pokazalo punim pogotkom i zasigurno je utjecalo na veći odaziv posjetitelja", istaknula je na kraju festivala direktorica Dana suvremenog plesa Sanja Tropp Frühwald.

U sklopu službenog programa održano je pet prezentacija rezidencijalnih programa, četiri plesne predstave (tri za odrasle i jedna za djecu) i četiri radionice (jazz dancea, suvremenog plesa, plesa na svili i argentinskog tanga), dok su u off programu održani izložba fotografija, razgovori s umjetnicima, koncerti i tulumi.

"Umjetnici koji su nastupili oduševljeni su Varaždinom i festivalom koji je dokazao da je od međunarodnog značaja", rekla je Tropp Frühwald, dodavši da će odmah krenuti s pripremama za sljedeći festival, za koji vjeruje da će biti još kvalitetniji i posjećeniji.

Dane suvremenog plesa organizirala je Umjetnička organizacija VRUM pod pokroviteljstvom Grada Varaždina te u sklopu projekta City Volunteers, a podršku festivalu pružili su Ministarstvo kulture i Ministarstvo turizma te Hrvatska turistička zajednica.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

predstava, suvremeni ples, varaždin