Tvrtke

NEZADOVOLJSTVO: Radnike Diokija na Kamenitim vratima dočekao kordon policije: U naguravanju uhićen Ivan Pernar!

'Zašto da dolazimo na posao kada mjesecima ne primamo plaće.'

Piše: PolitikaPlus/Hina
Dioki ne radi od rujna prošle godine, a radnicima nije isplaćeno pet zaostalih plaća, niti je riješen status Diokija, unatoč obećanjima raznih ministara, od Slavka Linića i Miranda Mrsića, do Radimira Čačića, da će brzo biti riješen njihov problem.

Stotinjak radnika Diokija prosvjeduje danas na prilazu Markovu trgu tražeći da Vlada nakon devet mjeseci napokon prekine njihovu agoniju.

Više ne tražimo pokretanje proizvodnje nego isplatu zaostalih plaća i otpremnina, pa da možemo ići na burzu rada, rekao je novinarima Bojan Kovačić iz Stožera za obranu Diokija.

Prosvjednici su se jutros okupili na Trgu bana Jelačića, odakle su krenuli pred Vladu i Hrvatski sabor, no u Radićevoj ulici dočekala ih je policija.

Radnici Diokija su nakon kraćeg naguravanja probili policijski kordon te prošli kroz Kamenita vrata, ali jači kordon policije dočekao ih je i zaustavio na prilazu Markovom trgu.

Priliko naguravanja s policijom uhićen je Ivan Pernar, jedan od vođa tzv. 'Facebook' prosvjeda prošle godine.

 

- Evo ga, držite ga - viknula je policija prema svjedočenju očevidaca, koji tvrde da Pernar nije učinio ništa zbog čega bi ga trebali privesti.

Predstavnici Stožera otišli su u Banske dvore gdje ih je primio, kako se neslužbeno doznaje, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić.

Ogorčeni radnici rekli su da će, ako se ni danas ništa ne riješi, nakon 1. srpnja napustiti pogone Diokija na Žitnjaku, što bi moglo predstavljati potencijalno veliku opasnost za to područje.

Naime, u tamošnjim spremnicima i cijevima isparavaju se plinovi, a ta su isparavanja vrlo eksplozivna.

Po ovoj vrućini bila bi dovoljna mala nepažnja da se dogodi katastrofa, zato ta postrojenja moraju neprestano biti pod nadzorom stručnog osoblja, kažu radnici.

„Zašto da dolazimo na posao kada mjesecima ne primamo plaće, niti je ikoga briga za nas? Neka se Vlada brine za pogone, a sanacija će ih stajati više od naših plaća“, poručio je Bojan Kovačić.

Dioki ne radi od rujna prošle godine, a radnicima nije isplaćeno pet zaostalih plaća, niti je riješen status Diokija, unatoč obećanjima raznih ministara, od Slavka Linića i Miranda Mrsića, do Radimira Čačića, da će brzo biti riješen njihov problem.

Dioki je propao dok je bi u većinskom vlasništvu Roberta Ježića, kojega radnici optužuju da je preko tvrtke kćeri Adria oil isisao novac iz dotad uspješne tvrtke

Dioki je sada u vlasništvu vjerovnika, od kojih su najveći Hypo i Zagrebačka banka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vlada, prosvjed, dioki