A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/prosvjed-zivotinje-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Prijatelji životinja kod ministra Jakovine: Dogovorili smo prestanak ubijanja | Politika+
Hrvatska

PROSVJED: Prijatelji životinja kod ministra Jakovine: Dogovorili smo prestanak ubijanja

Živote usmrćenih životinja nemoguće je vratiti, ali odgovorne je moguće kazniti, kao i osigurati da se ništa slično ne ponovi.

Piše: Vanja Deželić

Prijatelji životinja u 13 su sati prosvjedovali ispred Ministarstva poljoprivrede, baš kao što su jučer isto učinili ispred Uprave veterinarstva. Ovaj put ih se okupilo više, njih oko dvije stotine. Time su željeli javnosti dati do znanja što veterinarska inspekcija čini, ali cilj je bio i upozoriti ministra Tihomira Jakovinu na ozbilje propuste.

>> Ministar Jakovina: Nije bilo pokolja pasa, svi vlasnici pristali su na eutanaziju!

- Razgovor s ministrom je bio vrlo kvalitetan, dogovorili smo prestanak ubijanja i da preostale životinje na koje se sumnja da su zaražene idu u karantenu - rekao je predsjednik Prijatelja životinja Luka Oman i najavio još jedan prosvjed, u 13 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

 

 Nešto prije prosvjeda konferenciju za medije je imao ministar Jakovina. Odlučno je odbacio sve priče o ubijanju životinja, naglasio je da su svi udomitelji pristali na eutanaziju. Pravdao se protokolom, najavio sankcije u slučaju nepravilnosti i naglasio kako je zdravlje ljudi najvažnije.

- Glavni cilj je bio sprječavanje mogućnosti širenja zaraze bolesti na udomitelje - rekao je Jakovina i dodao da je sedam životinja eutanazirano kod samih udomitelja, što je izniman propust.

Najavio je da će porazgovarati s udomiteljima kako bi se otkrilo kako je to sve izgledalo, ali sudeći prema njihovim svjedočanstvima, nije bilo ni najmanje ugodno, kao ni humano prema životinji i samim udomiteljima. Teško da će sve ostati samo na ovome jer je situacija bizarna, a prema tvrdnjama Prijatelja životinja i svih upućenih, veterinarska inspekcija je i više nego grubo pogriješila. A živote usmrćenih životinja nemoguće je vratiti...

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tihomir jakovina, prijatelji životinja, prosvjed