A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/prosvjed-pas-111.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ministru Jakovini stotine prosvjednika poručilo da prekine ubijanje zdravih pasa | Politika+
Zagreb

PROTEST: Ministru Jakovini stotine prosvjednika poručilo da prekine ubijanje zdravih pasa

'U Benkovcu su prilikom zatvaranja skloništa bagerom pregažena tri šteneta.'

Piše: PolitikaPlus

Oko četiri stotine aktivista udruge "Prijatelji životinja" te drugih udruga i građana danas su na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održali prosvjed na kojemu su zatražili "prestanak ubijanja zdravih pasa i hitno otvaranje skloništa u kojima nije bilo niti ima bjesnoće".

Prosvjed je, kako su rekli, ujedno i komemorativni mimohod od Trga bana Jelačića do Trga Petra Preradovića i natrag, za Figa, Simbu, Snoopyja i 'druge žrtve veterinarske inspekcije', s njihovim fotografijama i upaljenim svijećama.

LUKA OMAN: Ako Zagreb može udomljavati životinje, a ne ubijati ih nakon 60 dana boravka u skloništu, tada to mogu i ostali gradovi, a ne da dobivamo informacije kako je primjerice u Osijeku lani ubijeno više od 100 životinja a u Splitu više od 200

Predsjednik udruge "Prijatelji životinja" Luka Oman kazao je da su "dva najbolja hrvatska skloništa zatvorena usred ljeta, kada je najveći broj napuštenih životinja u godini, te su inspektori odgovorni ne samo za ubijene životinje, već i za sve one koje će stradati zbog nemogućnosti da budu primljene u sklonište, kao i za one koje se neće moći udomiti".

Oman je najavio da će udruga "Prijatelji životinja" protiv veterinarskih inspektora koji usmrćuju pse, podnijeti kaznenu prijavu, a udruga je pozvala i udomitelje usmrćenih pasa da podnesu prijave.

"Afera u Ministarstvu poljoprivrede dokazuje ono na što udruge za zaštitu životinja upozoravaju već godinama – da veterinarska inspekcija ne funkcionira, da sama pridonosi kršenju zakonskih propisa te da je neophodna njena hitna reforma. Nužno je što prije oformiti inspekciju za zaštitu životinja, s obzirom na to da se postojeća inspekcija bavi ubijanjem životinja i maltretiranjem građana", ustvrdio je Oman.

"Ako Zagreb može udomljavati životinje, a ne ubijati ih nakon 60 dana boravka u skloništu, tada to mogu i ostali gradovi, a ne da dobivamo informacije kako je primjerice u Osijeku lani ubijeno više od 100 životinja a u Splitu više od 200. U Benkovcu je veterinarska inspekcija zatvorila jedno sklonište koje ne ubija životinje i pritom su bagerom pregažena tri šteneta", kazao je Oman dodavši kako očekuju da ministar Jakovina postupi u skladu s obećanjima.

 

Na prosvjedu je bio i cijeli niz poznatih lica, a ponajviše se isticao veliki ljubitelj pasa Ibrica Jusić, koji je na prosvjed stigao sa svojim psom.

 

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prosvjed, pas, prijatelji životinja