Hrvatska

ŽDORH: Četvorica radnika Jadrankamena puštena na slobodu uz 'mjere opreza'

Zabranjeno im je fizičko približavanje stečajnoj upraviteljici tog poduzeća Anči Bašić na rastojanje manje od 50 metara i savkog tjedna moraju se javljati u policiju!

Piše: PolitikaPlus/Hina

Četvorica radnika Jadrankamena, koja su jučer uhićena, danas u poslijepodnevnim satima, nakon porovedenog ispitivanja, odlukom Općinskog državnog odvjetništva puštena su na slobodu te su im izrečene mjere opreza, izvijestila je Katja Jajaš, odvjetnica sindikalnog čelnika u Jadrankamenu Tončija Drpića koji je bio jedan od uhićenika.

Zabranjeno im je fizičko približavanje stečajnoj upraviteljici tog poduzeća Anči Bašić na rastojanje manje od 50 metara.

"Općinsko je državno odvjetništvo u Splitu svoj četvorici radnika Jadrankamena, puštajući ih na slobodu, izreklo mjeru opreza, to jest zabranjeno im je fizičko približavanje stečajnoj upraviteljici tog poduzeća Anči Bašić na rastojanje manje od 50 metara, a osim toga jednom tjedno se moraju javljati policiji u Supetru na Braču, odnosno načelniku policijske postaje Brač", rekla je odvjetnica Jajaš.

Općinsko je državno odvjetništvo, ne navodeći imena četvorice radnika Jadrankamena, koji su pušteni na slobodu, izvijestilo na svojoj web stranici kasno poslijepodne da im se mjera opreza nalaže jer "postoje osnove za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela".

Osim Tončija Drpića jučer su uhićena još trojica radnika Jadrankamena - braća Josip i Marko Eterović i Dario Martinić.

"Postoji osnovana sumnja da su od 15. svibnja do 20. lipnja 2012. u Pučišćima na otoku Braču, kao članovi sindikata jednog trgovačkog društva (Jadrankamena) u stečaju, zajednički i dogovorno, u cilju onemogućavanja provođenja zakonitih odluka Trgovačkog suda u Splitu i stečajne upraviteljice (Anči Bašić) kontinuirano pozivali na otpor sadašnje i bivše uposlenike društva i mještane Pučišća, čime su znatno otežali provođenje donesenih odluka i s tim u vezi provođenje službenih radnji", obrazložilo je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tonči drpić, anči bašić, jadrankamen