A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/ed-milliband-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Laburisti traže 7-godišnju zabranu zapošljavanja Hrvata u Britaniji | Politika+
Hrvatska

EU: Laburisti traže 7-godišnju zabranu zapošljavanja Hrvata u Britaniji

'Laburisti su na tržište rada pustili previše doseljenika iz istočne Europe.'

Piše: p/h

Čelnik britanske oporbe i laburističke stranke Ed Milliband govorio je o zapošljavanju imigranata iz istočne Europe te rekao kako bi Hrvatima trebalo zabraniti rad u Velikoj Britaniji maksimalnih sedam godina nakon ulaska u EU, objavljeno je u intervjuu londonskome Guardianu.

MILLIBAND: Laburisti su na tržište rada pustili previše doseljenika iz istočne Europe.

Milliband je u intervjuu priznao da je njegova stranka, dok je bila na vlasti, olako shvaćala neprijateljstvo domaćih radnika prema strancima i taj problem nazivala "predrasudama". Laburisti su, rekao je, na tržište rada pustili previše doseljenika iz istočne Europe.

Najavio je promjenu odnosa laburista prema angažiranju useljenika kako agencije za zapošljavanje ne bi mogle oglašavati isključivo ponudu jeftinije radne snage.

Predložio je da se takvim agencijama uvedu kazne, da se poslodavcima udvostruče kazne za isplatu plaće niže od minimalne te da svaki srednji i veliki poslodavac koji zapošljava više od 25 posto strane radne snage mora to prijaviti organizaciji Jobcentre Plus, njihovu zavodu za zapošljavanje.

Hrvatske se izravno tiče Millibandov prijedlog da se granice ne otvore novim članicama Europske unije. Zemlje EU-a radnicima iz nove članice, a Hrvatska će to postati 1. srpnja 2013., mogu ne dopustiti zapošljavanje maksimalno sedam godina.

Iako vladini podaci pokazuju da 370 tisuća stranaca uzima socijalnu pomoć, šef oporbe Milliband naglašava da je u tome broju razmjerno manje useljenika od britanskih radnika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

IMIGRACIJA, TRŽIŠTE RADA, LABURISTI, ED MILLIBAND, EIGRACIJA