A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kornjaca-george-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Uginuo je George, zadnji od vrste kornjača Galapagosa | Politika+
Znanost

ODLAZAK: Uginuo je George, zadnji od vrste kornjača Galapagosa

Vjeruje se da je imao 100 godina i bio je posljednji primjerak vrste divovske kornjače s La Pinte.

Piše: PolitikaPlus

Usamljeni George, zadnja kornjača te vrste i ikona očuvanja prirode, uginuo je od nepoznatog uzroka, priopćio je Nacionalni park Galapagos.

Misli se da je bio star 100 godina.

Usamljeni George pronađen je 1972. i postao je simbol ekvadorskog Galapagoškog otočja koje privuče oko 180.000 posjetitelja godišnje.

Znanstvenici su nastojali navesti Georga da se pari od 1993. kada su mu doveli dvije ženke kornjače druge podvrste. One su izlegle jaja, ali su bila neplodna

Vjeruje se da je George bio 100 godina star i bio je zadnji primjerak vrste divovske kornjače s La Pinte, jednog od najmanjih otoka na Galapagosu, rekao je Nacionalni park Galapagos.

Divovske kornjače Galapagosa, koje mogu živjeti i do 200 godina, su među vrstama koje su pomogle Charlesu Darwinu da postavi svoju teoriju evolucije u 19. stoljeću.

Nacionalni park Galapagos sada razmatra ideju da balzamira tijelo Georga kako bi ga mogao izložiti u parku.

Znanstvenici su nastojali navesti Georga da se pari od 1993. kada su mu doveli dvije ženke kornjače druge podvrste. One su izlegle jaja, ali su bila neplodna.

Nekih 20.000 divovskih kornjača još uvijek živi na Galapagosu unatoč lovu zbog mesa te činjenici da njihovo stanište proždiru koze dovedene s kopna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

galapagos, darwin, kornjača