Turizam

TURIZAM: Turistička kompanija Uniline: Porast broja gostiju za 15 posto

Najveći interes za odmorom u Hrvatskoj dolazi sa tržišta Njemačke, Austrije i Slovenije, dok je porast u odnosu na proteklu godinu zabilježen na tržištima Skandinavije i Nizozemske.

Piše: PolitikaPlus

Prema aktualnim prodajnim rezultatima turističke kompanije Uniline, trenutni pokazatelji bilježe rast broja gostiju od 15 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Najveći interes za odmorom u Hrvatskoj dolazi sa tržišta Njemačke, Austrije i Slovenije, dok je porast u odnosu na proteklu godinu zabilježen na tržištima Skandinavije i Nizozemske, izvijestili su danas iz Unilinea.

 

Najveći interes za odmorom u Hrvatskoj dolazi sa tržišta Njemačke, Austrije i Slovenije, dok je porast u odnosu na proteklu godinu zabilježen na tržištima Skandinavije i Nizozemske.

Pritom napominju kako se najveći broj turista koji posjećuju Hrvatsku, a posebno odredišta na Jadranu, odnosi se na obitelji, u prosjeku sa dvoje djece, te osobe u dobi od 35 do 47 godina.

Gosti najviše preferiraju hotele s dvije i tri zvjezdice diljem Istre i Kvarnera, turistička naselja (sa tri zvjezdice) na području sjeverne Dalmacije te hotele od tri i četiri zvjezdice diljem srednjeg i južnog Jadrana. Na jadranskim otocima turisti i dalje preferiraju hotele na bazi tri zvjezdice, ali u sve većoj mjeri i apartmanski privatni smještaj.

Ove godine najveći je interes iskazan za termine od 4. do 18. kolovoza i znakovito je da se ove, kao i prošle godine, sve više traže kasniji aranžmani za kraj kolovoza, ali i početak te sredinu rujna.

Dodaju kako je evidentno da i ove godine u velikoj mjeri vlada trend last minute-a, no manje u odnosu na proteklu godinu. Vjerojatni razlog promjene je i činjenica kako trend last minuta zamjenjuje trend first minute kupovine aranžmana, i to ponajviše sa tržišta Austrije i Njemačke.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

uniline, hrvatska, turizam