Zagreb

ZAGREB: Otvorenje međunarodnog teniskog turnira za osobe s invaliditetom

Tenis u kolicima jedan je od najpopularnijih i najmasovnijih sportova za osobe s invaliditetom na svijetu, a glavni cilj organizatora Opena, teniskog kluba „Sirius“, jest skrenuti pozornost javnosti da i osobe s invaliditetom mogu uživati u natjecateljskom tenisu.

FOTO: Zagreb.hr
Piše: PolitikaPlus

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je jučer ujutro Arcotel – Rezidencija 55 Open 2012., međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom, na terenima Nacionalnog teniskog centra na zagrebačkom Velesajmu.

Zaželjevši dobrodošlicu svim gostima i sportsku sreću tenisačima, gradonačelnik je pohvalio organizatore naglasivši da je ovaj turnir svojim prestižnim karakterom učvrstio poziciju Zagreba na svjetskoj mapi sportskih metropola te da će ga Grad i dalje podržavati.

Tenis u kolicima jedan je od najpopularnijih i najmasovnijih sportova za osobe s invaliditetom na svijetu, a glavni cilj organizatora Opena, teniskog kluba „Sirius“, jest skrenuti pozornost javnosti da i osobe s invaliditetom mogu uživati u natjecateljskom tenisu. U odnosu na Open iz 2011, ovogodišnje izdanje turnira preraslo je iz ITF (International Tennis Federation) kategorije 3 turnira u kategoriju 2, što je veliki uspjeh za domaćina.

Na turniru nastupa više od 50 muških i 30 ženskih natjecatelja iz 18 zemalja, a finale u svim kategorijama odigrat će se u nedjelju 1. srpnja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb