Hrvatska

HDZ: Tomislav Karamarko: Vlada i država postali taoci Čačićeve situacije

'Očekujem da će premijer Milanović u tom smislu donijeti principijelnu odluku i s Vlade skinuti hipoteku koja opterećuje njen rad.'

Piše: PolitikaPlus/Hina
'Očekujem da će premijer Milanović u tom smislu donijeti principijelnu odluku i s Vlade skinuti hipoteku koja opterećuje njen rad.'

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je danas kako osuđujuća nepravomoćna presuda Radimiru Čačiću pokazuje koliko je njegovo imenovanje u Vladu bio avanturistički potez premijera Zorana Milanovića čime su i vlada i država postali taoci njegove osobne situacije.

"Time je, bespotrebno, cijela Vlada, ali i država postala taocem Čačićeve osobne situacije i nesreće koja se dogodila skoro godinu dana prije nego što je Vlada imenovana. Tim više što se znalo da suđenje i presuda moraju uslijediti", stoji u Karamarkovoj izjavi upućenoj medijima.

Iako se radi o uvjetnoj osudi, Karamarko ističe kako je prvi potpredsjednik proglašen krivim i nema sumnje da će ta činjenica bitno utjecati na širenje nepovoljne atmosfere u djelovanju i radu Vlade, koja se ionako teško nosi s problemima koji su pred njom i koje mora rješavati.

"Očekujem da će premijer Milanović u tom smislu donijeti principijelnu odluku i s Vlade skinuti hipoteku koja opterećuje njen rad", rekao je Karamarko.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

radimir čačić, vlada, hdz, tomislav karamarko