Hrvatska

PRIZNANJE: UBIUDR dodijelio priznanje Marku Babiću 'Junak hrvatskog Domovinskoga rata'

Priznanje će svečano biti uručeno članovima njegove obitelji, u nedjelju 8. srpnja u Vukovaru prigodom obilježavanja pete obljetnice smrti jednog od najvećih junaka hrvatskog Domovinskoga rata.

Piše: PolitikaPlus

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata posthumno je dodijelila priznanje Junak hrvatskog Domovinskoga rata vukovarskom branitelju Marku Babiću.

Priznanje će svečano biti uručeno članovima njegove obitelji, u nedjelju 8. srpnja u Vukovaru prigodom obilježavanja pete obljetnice smrti jednog od najvećih junaka hrvatskog Domovinskoga rata, navodi se u priopćenju.

Marko Babić bio je vukovarski heroj Trpinjske ceste, najbliži ratni suborac generala Blage Zadra, čovjek koji je uništio brojne tenkove JNA i na taj način spasio možda i tisuće ljudskih života, a koji se i kada je skinuo odoru Hrvatske vojske nastavio boriti za hrvatske branitelje i državu koju smo stvorili u krvi, dodaje se u priopćenju.

Marko Babić umro je 2007. u Zagrebu od posljedica moždanog udara.

Ova su priznanja dosad dodijeljena Franji Tuđmanu (posthumno), ratnoj vukovarskoj bolnici, odnosno dr. Vesni Bosanac i dr. Juraju Njavri, generalu Blagi Zadru (posthumno), Kati Šoljić, Mili Dedakoviću Jastrebu, generalima Gotovini, Markaču i drugima, priopćeno je danas iz UBIUDR-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TRPINJSKA CESTA, VUKOVAR, MARKO BABIĆ, UBIUDR, DOMOVINSKI RAT