A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/croatia-airlines-225.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Rekordnih 23.000 putnika danas u splitskoj zračnoj luci | Politika+
Turizam

SEZONA: Rekordnih 23.000 putnika danas u splitskoj zračnoj luci

Rekord s 22.000 putnika održao se samo jedan tjedan.

Piše: PolitikaPlus/Hina

U splitsku će zračnu luku tijekom dana, do ponoći, sletjeti 98 velikih komercijalnih i šest manjih zrakoplova i kroz nju će, u dolasku i odlasku, proći oko 23.000 putnika, što je više nego prošle subote, kad je ostvaren najveći dotadašnji ovosezonski jednodnevni promet od 22.000 putnika, izvijestio je voditelj smjene prometa u splitskoj zračnoj luci Ivo Tvrdić.

Tijekom ovog vikenda kroz splitsku će trajektnu luku proći u dolasku i odlasku oko 35.000 putnika, što je novi ovosezonski prometni rekord u jednom vikendu

Tijekom ovog vikenda kroz splitsku će trajektnu luku proći u dolasku i odlasku oko 35.000 putnika, što je novi ovosezonski prometni rekord u jednom vikendu, doznaje se od koordinatora Jadrolinijina splitskog plovnog područja Ante Mrvice. Dosadašnji ovogodišnji rekord držao je prošlotjedni vikend kada je kroz splitsku trajektnu luku u oba smjera prometovalo oko 30.000 putnika.

“Najveći broj putnika, njih oko 50 posto, putuje za Brač te smo danas, uz 14 redovitih linija bili prinuđeni uvesti još jednu dodatnu kako bi se do tog otoka prevezli svi putnici”, rekao je Mrvica. Dodao je da su putnici ovog vikenda većinom stranci, a osim na Brač najviše putuju na Hvar, Vis i Korčulu.

Na splitski autobusni kolodvor danas je stiglo 12 autobusa s turistima iz inozemstva, što je najviše u jednom danu ove godine, doznaje se u službi za informiranje splitskog autobusnog kolodvora.

Prvi put ove godine danas su na splitski autobusni kolodvor stigla četiri autobusa s turistima iz Beča. Osim toga stigla su četiri autobusa s turistima iz Beograda i Novog Sada (Srbija) te tri iz Njemačke i jedan iz Švicarske, rekli su u službi za informiranje splitskog autobusnog kolodvora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivo tvrdić, split, zračna luka split