Hrvatska

REAKCIJA: SDP: Uopće se nije razgovaralo o isključenju Mirele Holy iz stranke

'U Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske o tome se uopće nije razgovaralo. Niti na Predsjedništvu stranke niti na drugim tijelima. Niti je planirana ikakva izvanredna sjednica Predsjedništva s tim u vezi.'

Piše: PolitikaPlus

U SDP-u se uopće nije razgovaralo o isključenju bivše ministrice Mirele Holy iz stranke, niti je planirana ikakva izvanredna sjednica Predsjedništva stranke s tim u vezi, kaže se u današnjoj izjavi za javnost koju je Ured za odnose s javnošću SDP-a uputio medijima povodom nagađanja da će bivša ministrica, zastupnica SDP-a Mirela Holy biti isključena iz stranke.

"S obzirom na medijske napise o navodnom isključenju Mirele Holy iz SDP-a i novinarske upite vezane za to dajemo sljedeću Izjavu za javnost:

U Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske o tome se uopće nije razgovaralo. Niti na Predsjedništvu stranke niti na drugim tijelima. Niti je planirana ikakva izvanredna sjednica Predsjedništva s tim u vezi.

Niti jedan tekst ili prilog o tome nije došao niti je potvrđen iz službenog ili neslužbenog izvora u SDP-u. Štoviše, demantiran je.

 

'U Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske o tome se uopće nije razgovaralo. Niti na Predsjedništvu stranke niti na drugim tijelima. Niti je planirana ikakva izvanredna sjednica Predsjedništva s tim u vezi.'

Bez obzira na medijske pritiske, tekstove koji se temelje na tračevima nećemo komentirati ni sada ni ubuduće", kaže se u izjavi za javnost Ureda za odnose s javnošću SDP-a.

Današnji broj Novog lista pod naslovom "SDP izbacuje Holy?" piše da se, "prema informacijama koje su se pojavile nakon što premijer Zoran Milanović ponovno nije stao iza Holy, koja je ustvrdila da joj je Čačić i fizički prijetio i vukao je za ruku, u SDP-u navodno razmišlja o tome da se Mirela Holy isključi iz stranke zbog nanošenja štete ugledu stranke".

"Iako iz SDP-a poručuju da takvo što (još) nije na dnevnom redu, poznato je koliko su istupi Mirele Holy isprovocirali Milanovića", kaže se u tom tekstu, u kojemu se navodi da grupacija udruga na čelu s Eko Kvarnerom, "koji joj je otpočetka davao podršku u sukobu s prvim potpredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem, očekuje da će im se Holy pridružiti i da će na taj način civilno društvo dobiti svog zastupnika u Saboru".

U istom tekstu Novog lista koji su prenijeli i portali, piše i da "u vladajućoj stranci navodno razmišljaju o tome da isključe Holynog donedavnog zamjenika Davora Škrleca koji je također javno progovorio o Čačićevom ponašanju".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mirela holy, sdp