Hrvatska

SABOR: Odbor za zdravstvo iz drugog pokušaja jednoglasno za zakon o MPO-u

Šest članica iz vladajuće koalicije i SDSS-ovac Stanimirović jednoglasno dali potporu prijedlogu zakona.

Piše: PolitikaPlus/Hina
Šest članica iz vladajuće koalicije i SDSS-ovac Stanimirović jednoglasno dali potporu prijedlogu zakona.

Saborski Odbor za zdravstvo i socijalnu skrb jutros je jednoglasno podržao Vladin konačni prijedlog zakona o medicinski pomognutoj oplodnji (MPO), a oporbeni članovi Odbora, koji su jučer srušili kvorum na sjednici Odbora i tako onemogućili glasanje o zakonu, nisu došli na sjednicu.

Predsjednica Odbora Biljana Borzan jutros je sjednicu otvorila glasanjem o jučer raspravljenom Zakonu o MPO-u kao jedinom točkom dnevnog reda, budući da su oporbeni zastupnici iz HDZ-a jučer, nakon rasprave o zakonu čijem su se donošenju usprotivili, napustili sjednicu i tako srušili kvorum.

HDZ-ovi članovi Odbora tada su Vladu prozvali da nepotrebno žuri s tako bitnim zakonom i da ga pokušava donijeti tijekom ljeta, dakle bez pozornosti šire javnosti, te da u konačnom prijedlogu nisu uvaženi prijedlozi i prigovori iz prvog saborskog čitanja.

Sjednica je jutros trajala tek par minuta i završila je glasanjem na kojemu su šest članica Odbora iz vladajuće koalicije i SDSS-ovac Vojislav Stanimirović jednoglasno dali potporu konačnom prijedlogu zakona.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ODBOR ZA ZDRAVSTVO, SABOR