A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gradnja-050.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zeleni protiv novog zakona o legalizaciji nezakonito izgrađenih zgrada | Politika+
Mojbiz

INICIJATIVA: Zeleni protiv novog zakona o legalizaciji nezakonito izgrađenih zgrada

'Korak dalje u legalizaciji devastacije najvrednijih hrvatskih prostora.'

Piše: PolitikaPlus

Udruge građana Zelena akcija, Zelena Istra, Pravo na grad i Srđ je naš izrazile su danas svoje protivljenje usvajanju konačnog prijedloga zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, o čemu će Hrvatski sabor glasovati u petak 13. srpnja, te pozvale saborske zastupnike da glasuju protiv njegova usvajanja.

'Korak dalje u legalizaciji devastacije najvrednijih hrvatskih prostora.'

"U cijelosti se protivimo usvajanju toga prijedloga zakona i apeliramo na saborske zastupnike da glasuju protiv njegova usvajanja jer on ide korak dalje u legalizaciji devastacije najvrednijih hrvatskih prostora u odnosu na važeći zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, kojem smo se usprotivili prije godinu dana", stoji u njihovom priopćenju.

Smatraju da predložene izmjene ranijega zakona ukidaju ionako malobrojne izuzetke od mogućnosti legalizacije nezakonito izgrađenih zgrada koje on predviđa, te otvaraju vrata legalizaciji trajne građevinske devastacije najvrednijih hrvatskih prirodnih resursa kao što su najkvalitetnije poljoprivredno zemljište, šume te obalni pojas uz Jadransko more, što uključuje i sve otoke.

"Od ovakvih izmjena će štetu snositi svi hrvatski građani budući da se radi o zajedničkim resursima koji su ključni za razvoj ove zemlje, a najveću korist će imati krupni bespravni graditelji koji će ostvariti ekstraprofit", upozoravaju udruge u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Zelena akcija, nekretnine