A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/bart-lorang-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

'Najbolji šef na svijetu': Daje 7.500$ za godišnji odmor, ali - ne smijete ni pomisliti na posao! | Politika+
Mojbiz

UVJET: 'Najbolji šef na svijetu': Daje 7.500$ za godišnji odmor, ali - ne smijete ni pomisliti na posao!

'Moraju se isključiti iz posla, nema telefoniranja, slanja e-mailova, twittanja.'

FOTO: Bart Lorang
Piše: P/H

Izvršni direktor jedne američke tehnološke tvrtke svojim zaposlenicima nudi 7,5 tisuća dolara da odu na "plaćeni, plaćeni dopust", pod uvjetom da za to vrijeme uopće ne misle na posao, prenosi američki ABC news.

"Kao prvo, da bi dobili novac moraju doista otići na odmor. Kao drugo, moraju se posve isključiti iz posla, što znači da nema telefoniranja, slanja e-mailova, niti twittanja - nema apsolutno nikakvog rada"

Bart Lorang, "možda najbolji šef na svijetu" i izvršni direktor tvrtke FullContact API iz Denvera, smatra kako je na izrazito konkurentnom IT tržištu važno svoje zaposlenike "držati zadovoljnima i svježima". Zato im nudi 7,5 tisuća dolara kako bi otišli na pravi plaćeni dopust. No, postoje neka pravila.

"Kao prvo, da bi dobili novac moraju doista otići na odmor", pojašnjava Lorang, "Kao drugo, moraju se posve isključiti iz posla, što znači da nema telefoniranja, slanja e-mailova, niti twittanja - nema apsolutno nikakvog rada".

Dok i on sam priznaje da mu je teško držati se vlastitih pravila, njegovi su zaposlenici presretni što je tvrtka spremna podmiriti račun za njihov odmor.

"To je doista pravi odmor za mozak. Vratiš se posve svjež i obnovljen i s većim uzbuđenjem pristupaš onome na čemu si radio prije nego si otišao", kaže zaposlenik tvrtke Robbie Jack.

Tehnološke su kompanije otprije poznate po ekstravagantnim paketima koje nude zaposlenicima. Tako, primjerice, Google nudi zdravstvenu skrb na radnome mjestu i plaća studiranje, dok zaposlenici Facebooka dobivaju 4.000 dolara za novorođeno dijete. Za sve one opčinjene idejom da im tvrtka plati odmor iz snova, dobra je vijest da Lorang u idućih šest mjeseci planira zaposliti 12 novih ljudi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

FullContact API, Bart Lorang, godišnji odmor