Zagreb

SKANDAL: FOTO Čistoća odbija pokupiti otpad od čijeg se smrada mještani Sopota guše

Objasnili su da ga neće pokupiti jer je riječ o građevinskom otpadu.

FOTO: Vedran Tolić
Piše: Vedran Tolić

U novozagrebačkom naselju Sopot stanare izluđuje ogromna količina otpada koja zauzima gotovo pola livade u blizini nebodera u ulici Ede Šena. Glomazni otpad kroz ovo naselje cijeli su tjedan odvozili radnici Čistoće. No, ignorirali su spomenutu oazu otpada, a stanari su nam rekli da je razlog toga taj što je riječ o građevinskom otpadu.

 

 

- Ovo je zaista neizdrživo. Uz ogromne količine smeća, ono smrdi nepodnošljivo. Isti je kamion dolazio sedam puta kako bi istovario smeće. U petak ujutro u Sopotu su pokupili cijeli glomazni otpad, osim kod nas. Ljudi su zvali i Holding i Sanitarnu, ali nisu htjeli reagirati jer se navodno radi o građevinskom otpadu. Jedna je susjeda zvala i policiju, ali ni oni nisu htjeli doći - rekla nam je jedna stanarka.

 Nekoliko metara od nakupine otpada nalazi se kiosk, a radnicima tamo teško je izdržavati smjene, dok se desetak metara dalje nalazi i pekara. Glavna tema u Sopotu ovi je dana upravo otpada. Jedna od priči kaže da je riječ o otpadu iz susjednog srednjoškolskog i studentskog doma. Naime, dom se renovira, što se jasno može vidjeti na fotografijama, ali nitko sa sigurnošću ne može potvrditi da smeće doista dolazi od tamo. Dok se nešto ne riješi, stanari će i dalje imati ružan pogled kroz svoje balkone i prozore i doista sve nakaradno izgleda, ali uz to će morati trpjeti nevjerojatne količine smrada, što je zapravo najgore u cijeloj ovoj priči. A kažu da su takva mjesta i "premija" za štakore...

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

smeće, zagreb, sopot