Mojbiz

PREGOVORI: Mrsić: Sindikati državnih službenika su konstruktivni pregovarači - optimističan sam

U ponedjeljak 23. srpnja će se održati nova runda pregovora.

Piše: Vanja Vučković

Sindikati državnih službenika i Vlada praktički nisu ništa dogovorili na današnjem sastanku već su tek izneseni prvotni prijedlozi koje će čelnici sindikata pregledati i u ponedjeljak 23. srpnja na novom sastanku iznijeti svoje viđenje svega što Vlada predlaže.

PLEŠA: Referendum je također jedna od opcija s tim što mi na našim tijelima trebamo donijeti takav zaključak koji će onda reći da trebamo otići na referendum

Jedino što je prihvaćeno, jest prijedlog sindikata o osnivanju radnog tijela koje će odlučivati o pitanju rezanja sredstava za prijevoz.

Vlada je ponudila stavljanje božićnica, regresa i jubilarnog radnog staža u aneks ugovora, što stupa na snagu u 2012. i provodit će se u 2013. godini.

 

- Optimističan sam glede mogućnosti postizanja dogovora sa sindikatima državnih službi jer se po tonu sastanka moglo zaključiti da su pregovarači konstruktivni - kazao je Mrsić. Svi ovi potezi su s ciljem ušteda, ali i sprečavanja smanjenja plaća za državne službenike. Sindikalisti ne isključuju mogućnost održavanja referenduma.

- Referendum je također jedna od opcija s tim što mi na našim tijelima trebamo donijeti takav zaključak koji će onda reći da trebamo otići na referendum. Kad dobijemo konačan stav Vlade i kad odemo na svoja tijela, vidjet ćemo kakav će biti stav. Može biti referendum, a može biti da se prihvaća to što se predlaže - rekao je predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Boris Pleša.

 

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vlada, boris pleša, sindikati