A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-sanader-567.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sanader je nakon ostavke s Berlusconijem dogovarao prodaju Milana Židovima | Politika+
Hrvatska

BIZNIS: Sanader je nakon ostavke s Berlusconijem dogovarao prodaju Milana Židovima

Vrijednost posla bila je 300 milijuna eura, a Sanaderova provizija 10 posto - zarada 30 milijuna.

Piše: PolitikaPlus/Jutarnji list
U poslu s Berlusconijem planirao lijepu zaradu - od čak deset posto vrijednosti ukupnog posla! Spomenimo da, inače, konzultanti za takve poslove u kojima imaju ulogu tzv. spajanja ubiru od dva do tri posto! A vrijednost posla, prodaje talijanskog nogometnog kluba, iznosila je, doznajemo, najmanje 300 milijuna eura!

Ivo Sanader je u ime Silvija Berlusconija dogovarao prodaju talijanskog nogometnog kluba - AC Milan, piše Jutarnji list.

 

U proljeće je 2010., deset mjeseci otkako je napustio vlast Sanader se s  talijanskim premijerom našao se u rimskoj rezidenciji Palazzo Grazioli. Tema susreta prodaja jednog od najuspješnijih nogometnih klubova na svijetu.

 

Sa Sanaderom je bio Steven Vatroslav Brkich, njegov nekadašnji savjetnik u Vladi i suvlasnik u zagrebačkim konzultantskim tvrtkama.. Hrvatski dvojac je s talijanskim premijerom, kako piše Jutarnji list, spojio Valentino Valentini, Berlusconijeva desna ruka, osoba od njegova najvećeg povjerenja. U rezidenciji se tog svibnja četvorka sastajala nekoliko puta.

U poslu s Berlusconijem Sanader je planirao lijepu zaradu - od čak deset posto vrijednosti ukupnog posla! Spomenimo da, inače, konzultanti za takve poslove u kojima imaju ulogu tzv. spajanja ubiru od dva do tri posto! A vrijednost posla, prodaje talijanskog nogometnog kluba Milana, iznosila je najmanje 300 milijuna eura!

Taj je novac trebala isplatiti bogata židovska obitelj iz Los Angelesa, gdje je Sanader stvorio dobre kontakte kao premijer, a u nekim vezama pomogao mu je svojedobno i nekadašnji veleposlanik u Americi Miomir Žužul, koji ga je i upoznao s Brkichem, čija je obitelj također imala dobre veze po Americi. Ali prodaja kluba nije uspjela. Posao je propao. Je li razlog tome bilo navodno Berlusconijevo nezadovoljstvo visinom Sanaderove provizije ili su se američki Židovi predomislili, istražitelji nisu utvrdili, piše Jutarnji list.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILAN, SILVIO BERLUSCONI, IVO SANADER