Zagreb

NATJEČAJ: Ured za prostorno uređenje prima šestero novih zaposlenika

Između ostalog traže i fotokopirača, s predviđenom bruto plaćom za to radno mjesto od 5292,30 kuna i neto plaćom od 3945,85 kuna.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Javni natječaj za prijem u službu u zagrebački Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, od 18. srpnja, raspisan za šest izvršitelja, između ostalog i za fotokopirača, s predviđenom bruto plaćom za to radno mjesto od 5292,30 kuna i neto plaćom od 3945,85 kuna, realizacija je ovogodišnjeg plana prijema u taj ured, izvijestili su danas iz Stručne službe gradonačelnika nakon velikog interesa medija o toj temi.

U priopćenju navode kako je u gradskim upravnim tijelima lani i u prvom tromjesečju 2012. prestala služba 70 službenika zbog odlaska u mirovinu, smrti, sporazumnog prestanka službe i sličnog pa je Planom prijema u službu za 2012., od ukupno 70 službenika, u Gradskom uredu za prostorno uređenje planirano zapošljavanje njih 20.

Između ostalog traže i fotokopirača, s predviđenom bruto plaćom za to radno mjesto od 5292,30 kuna i neto plaćom od 3945,85 kuna.


"Dakle, ne radi se o zapošljavanju kojim bi se povećao broj zaposlenih u tijelima gradske uprave, već o planiranju potreba zbog odlaska zaposlenika u mirovinu ili zbog drugih razloga, s tim da se dio planiranih potreba rješava unutarnjim preustrojem", stoji u priopćenju.

Iz Stručne službe gradonačelnika podsjećaju da je Plan prijema u službu u gradska upravna tijela akt koji se donosi sukladno Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i da je usklađen s gradskim proračunom, a sadrži potrebe pojedinih upravnih tijela za određenim brojem službenika, odnosno namještenika. U skladu sa Smjernicama gospodarskog oporavka i zaštite standarda građana Grada Zagreba na kojima se radilo još krajem 2008., a koje je gradonačelnik, odnosno Gradsko poglavarstvo donijelo početkom 2009., broj zaposlenih u gradskim upravnim tijelima konstantno opada, a nema ni zapošljavanja preko student servisa, ugovora o djelu i sl., naglašavaju u priopćenju.

Također napominju da je, s obzirom na recentnu gospodarsku situaciju, Gradska uprava, prema nalogu gradonačelnika Zagreba, pristupila rezanju troškova na različitim stavkama: od smanjenja broja automobila za dvije trećine, do troškova telefonije, tiska, reprezentacije itd., a to svakako, naglašavaju, vrijedi i za zapošljavanje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

JAVNI NATJEČAJ, GRADSKI URED, ZAGREB