A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/perzisjki-zaljev-ujedinjenje-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Odgovor arapskom proljeću i Iranu: Šest država u Perzijskom zaljevu razmatra ujedinjenje | Politika+
Svijet

INICIJATIVA: Odgovor arapskom proljeću i Iranu: Šest država u Perzijskom zaljevu razmatra ujedinjenje

'Inicijativa da se krene prema Zaljevskoj uniji razmotrit će se na sastanku ministara vanjskih poslova Vijeća za suradnju u Zaljevu idući mjesec.'

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuter

Ministri vanjskih poslova šest zemalja Zaljeva sastat će se u rujnu kako bi razgovarali o planu za tješnju integraciju tih većinom sunitskih monarhija, objavio je u nedjelju saudijski list ArabNews.

"Inicijativa da se krene prema Zaljevskoj uniji razmotrit će se na sastanku ministara vanjskih poslova Vijeća za suradnju u Zaljevu idući mjesec"

Saudijski kralj Abdulah predložio je prošlog prosinca da se Vijeće za suradnju u Zaljevu, koje uz Saudijsku Arabiju čine Kuvajt, Katar, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati i Oman, usmjeri prema "stupnju jedinstva u jednom entitetu" kao odgovor na arapsko proljeće i prijetnju Irana.

"Inicijativa da se krene prema Zaljevskoj uniji razmotrit će se na sastanku ministara vanjskih poslova Vijeća za suradnju u Zaljevu idući mjesec", rekao je glavni tajnik organizacije Abdulatif al-Zajani.

Arapsko proljeće od tih je šest država pogodilo samo Bahrein, a povremenih prosvjeda bilo je i u Omanu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

oman, bahrein, kuvajt, saudijska arabija, perzijski zaljev, Ujedinjeni Arapski Emirati