Sport

RUKOMET: Mađari priredili iznenađenje i svladali Island 34:33!

Island je 15 sekundi prije kraja utakmice imao vodstvo 27:26 i sedmerac, no Nandor Fazekas je obranio udarac Snorrija Steinna Gudjonssona, a potom su Mađari golom Matea Lekaia dvije sekunde prije kraja utakmice izjednačili na 27:27.

Piše: PolitikaPlus

Rukometaši Mađarske priredili su veliko iznenađenje pobijedivši u četvrtfinalu olimpijskih igara Island 34:33 nakon dva produžetka.

Island je 15 sekundi prije kraja utakmice imao vodstvo 27:26 i sedmerac, no Nandor Fazekas je obranio udarac Snorrija Steinna Gudjonssona, a potom su Mađari golom Matea Lekaia dvije sekunde prije kraja utakmice izjednačili na 27:27. Islanđani su vodili i veći dio prvog produžetka, no Laszlo Nagy je 50 sekundi prije kraja poravnao na 30:30. U drugom produžetku Mađari su bili bolji i u dva navrata su imali po dva gola viška (33:31, 34:42) što Island nije uspio dostići.

Mađarsku su do pobjede predvodili Laszlo Nagy sa devet golova, dok su Gergo Ivancsik i Gergely Harsany dodali po pet golova. Sjajan je bio i vratar Nandor Fazekas sa 22 obrane. Island su predvodili Valur Gudjon Sigurdsson sa osam, te Aron Palmarsson sa sedam golova.

"Bila je ovo čudesna utakmica. Spasila nas je sreća i Fazekas. Još uvijek ne vjerujem što smo izvukli," kazao je Laszlo Nagy, dok je šokirani islandski izbornik Gudmundur Gudmundsson kratko dodao: "Ovo je sport, pobijedili ili umri. Dečki su još uvijek u šoku i nikome nije do razgovora."

Island je uz Hrvatsku jedina reprezentacija koja je prvi dio natjecanja završila s maksimalnih pet pobjeda, dok su Mađari bili na rubu ispadanja. Mađarska će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Švedska - Danska.

Mađarskoj je ovo peti plasman u polufinale olimpijskih igara, a u do sada su svaki put osvojili četvrto mjesto. Island je na posljednjim OI u Pekingu osvojio srebro.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

island, mađarska, rukomet, olimpijske igre