A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/PODZEMNO-SKLONISTE.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ruska sekta držala djecu pod zemljom | Politika+
Svijet

U KATAKOMBAMA: Ruska sekta držala djecu pod zemljom

Neka djeca nikada nisu vidjela svjetlo dana, prenijeli su ruski mediji.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Četvorica pripadnika muslimanske sekte u ruskom Tatarstanu optužena su za okrutnost nad djecom koju su navodno držali pod zemljom, prenosi BBC.

 

Policija je otkrila 27 djece i 38 odraslih kako žive u tamnim i negrijanim ćelijama poput katakombi, iskopanih u osam razina ispod kuće vođe sekte Faizrahmana Satarova (83), koji se proglasio muslimanskim prorokom. Neka djeca nikada nisu vidjela svjetlo dana, prenijeli su ruski mediji.

 

Sekta, koja se prije 10 godina doslovno zatvorila u podzemlje i prekinula kontakte s vanjskim svijetom, otkrivena je u predgrađu grada Kazana tijekom istrage nedavnih napada na muslimanske svećenike u Tatarstanu, pretežito muslimanskom području na Volgi. Ruske vlasti odvele su 19-oro maloljetne djece od kojih su neka smještena kod skrbnika, a neka u bolnicu.  Inspektori koji su istražili podzemni kompleks otkrili su da ima lošu ventilaciju, da nema sanitarne uvjete i da bi u njemu lako mogao izbiti požar.

 

Sekta ne priznaje ruske zakone niti autoritet muslimanskih čelnika u Tatarstanu. Samo je nekolicina njezini članova smjela napustiti zajednicu kako bi radili kao trgovci na lokalnoj tržnici. Vođa sekte mogao bi biti osuđen na pet godina zatvora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PODZEMNO SKLONIŠTE, SEKTA, RUSIJA