A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/filipini-poplave-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dva milijuna stradalih od poplava na Filipinima čeka pomoć | Politika+
Svijet

KATASTROFA: Dva milijuna stradalih od poplava na Filipinima čeka pomoć

Ovime se broj poginulih u monsunskim kišama od konca srpnja popeo na 73.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

U strašnim poplavama u Manili uzrokovanim jakim monsunskim kišama stradalo je gotovo dva milijuna ljudi kojima je, u očekivanju povlačenja vode, nužno potrebna pomoć u hrani i u osnovnim potrepštinama, priopćile su u srijedu spasilačke ekipe.

Poplavama koje su u ponedjeljak zahvatile filipinsku prijestolnicu izravno je pogođeno 1,95 milijuna ljudi, među kojima je 300.000 smješteno u prihvatne centre koje je država žurno uredila u tu svrhu.

Voda se počela povlačiti u većem dijelu grada, kojega je 80 posto poplavljeno. U dva dana palo je kiše koliko inače padne u mjesec dana.

Najvažnija zadaća spasilačkih služba je donijeti stradalima vodu za piće, hranu i lijekove, i to što prije, budući da meteorološke službe ponovo najavljuju moguću kišu idućih dana.

U nevremenu koje je zahvatilo Manilu i okolicu poginulo je 20 ljudi, među njima devet članova jedne obitelji zatrpanih u odronu terena u barakaškom naselju u tome gradu.

Ovime se broj poginulih u monsunskim kišama od konca srpnja popeo na 73.

Filipine svake godine u sezoni (ljeto - jesen) pogodi dvadesetak tajfuna.

Godine 2009. tropska oluja Ketsana, koja je bila poplavila velik dio Manile, odnijela je 464 života.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

monsuni, poplave, filipini, manila